ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Lábatlan – az önellátás kezdete

DSC_0020ak-300x199

Világ életemben pesti gyerek voltam, javarészt panelben nőttem fel, jelenleg is albérletben esz a fene, pedig nagyon vágyom a természet közelébe. Ez remélhetőleg hamarosan meg is valósul.

Ezt a cikket a jövőben folyamatosan frissíteni fogom, mert hetente, kéthetente fordulok elő Lábatlanon, Apáméknál. Idén még kísérleti jellegű volt számomra a palántázás, ültetés, de folyamatosan szeretném, ha fejlődne a dolog, mert nagy tervek vannak.

2013. július:

A két hétvége történései:
– a középső szint felújítása: mennyezet, tapétázás, kiegyenlítő beton
– új pottyantós wc építése
– terasz felújításának és beépítésének megkezdése
– szalonnasütés
– víz a Dunáról öntözéshez

2013. június 30.:

A kukorica néhol már 2 méter magas. Leszedtünk két fáról meggyet, kb 20 üveg lekvár és 15 üveg befőtt lett belőle.
Már krumpli is van, mint a felvételen látható, és nem is kicsik. A hétvégi ebéd saját zöldborsóból, krumliból, tökből készült.

Apám vidéken, külterületen lakik, meglehetősen nomád körülmények között. Víz a közkútról, vagy a szomszéd telkének fúrt kútjából van, villany sincs, csak agregátorról – bár ez az idén megoldódik. Fűtés kályhában…

A telek 220 méter hosszú, 10 méter széles, ehhez vásárolok meg a szomszédtól még 80 x 10 métert. A ház gyümölcstárolóként van nyilván tartva, az alsó szintet, amely félig a földben van (jó a hőszigetelés, a kinti mínuszok idején is plusz van bent fűtés nélkül), most tesszük lakhatóvá, és egy kemence is hamarosan épül. És a csirkeól is folyamatban van.

Idén nagyobb veteményest kezdtünk csinálni, amely szépen fejlődik, bár a talaj nem valami jó. A cél távlatilag egy önellátó közösség kialakítása a környéken.

2013. június 2.:

2013. május 12.:

2012. július 15.:


2012. június 30.:


2012. június 13.:


2012. június 3.:


2012. május 16.:

2009:

Share and Enjoy

One Response to “Lábatlan – az önellátás kezdete”

  1. Ez az, ami mindenkit nyugodttá, boldoggá és élhetővé tehet! Reménykedem, hogy rajtam kívül sok ember akarja és érzi ezt meg. S meg is valósítja. Mindent megérthetünk, ha megértjük a természet ritmusát.

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL