ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Ébredések – Szellemi szabadság 1. rész

by / szombat, 18 január 2014 / Published in Demokrácia, társadalom, Egyén és önismeret, Jegyzetek, News
1_mqdefault

Az Enigmák készítőinek adása.

Share and Enjoy

4 Responses to “Ébredések – Szellemi szabadság 1. rész”

 1. Sajnos ez a riport legfeljebb még jobban lehangol, semmint útmutató egyéni és közösségi megoldásokat sugallna. Sajnálom, mert itt sokkal több lendületet, lelkesedést és ötletet adó cikk, riport és előadás a jellemző.

 2. Valóban “nehéz” a videó tartalma, de az a baj, hogy a hölgy hellyel-közzel reális képet fest az ország helyzetéről.
  Amikor erre, vagy más hasonló magasabb tudatosságot sugárzó honlapra felmegyek, én is pozitív új, és szép aspektusokat, példákat gondolatokat szeretnék leginkább hallani, amit be tudok építeni saját életembe, fejlődésembe.És nyilván azt a kellemesebb nézni, és hallgatni, esetleg beszélgetni róla!
  DE! Aki egy kicsit is érzékeny a tágabb közösségére(országra, népre) az elgondolkozik néha(én legalább is igen)! Valahogy nem tudom magam jól érezni, ha körülöttem nyomorgó, fásult, boldogtalan és kilátástalan emberek élnek, és a saját előre haladásom sem tűnik akkor annyira flendületesnek..Lehet nem kellene ezzel foglalkoznom, de nem tudok függetlenedni tőle(igazából sokan nem szerintem….)
  Szóval, sajnos muszáj ilyen videókat is bemutatni. Egyrészt mert fontos tisztában lenni a helyzettel! Tudni, hogy mivel, kivel állunk szemben, hogy egyáltalán hol kellene megfogni a dolgokat, hogy előre haladjanak.
  Sokszor ledöbbenek, ha egy társaságban előjönnek magasabb tudatossággal kapcsolatos témák(öngondoskodás, spiritualitás,egészséges életmód,legutóbb az alapjövedelem stb.) és erről elkezdek beszélni, megfagy körülöttem a levegő. Olyan mintha egy első osztályosnak beszélnék a másodfokú egyenletről… És ilyenkor mindig megállok, tanácstalanná válok, és értelmetlennek tartok minden további szót! Mikor,és hogyan fognak ezek az emberek csak addig eljutni, hogy a napi 4-5 óra TV-zés helyet legalább egy értelmes cikket elolvassanak, nem egy könyvet, arra esély sincs. Csak egy nagyon kis lépést tegyenek előre!! Hogy elgondolkodjanak, esetleg lehetne máshogy is???
  Ilyenkor azt érzem reménytelen minden, olyan mélyen vannak sokan! Mintha egy ember ujjnyi vastag láncokkal oda lenne kötve egy fához(TV és a belőle áradó hipnózis napi sok órában, még a legszegényebb családokban is, mert semmi más de a TV az ingyenes…)és mi(akik már elindultunk ezen az úton, könyvek, gondolkodók, tanítók, honlapok, stb) azt mondjuk nekik:”gyerünk induljatok el, menni fog, csak pozitívan”) Azt látom, hogy nem hogy gyengülnének a láncszemek, de egyre újabb fonatok tekerednek az emberek köré…
  Hogy lesz ebből elindulás?? Ha egy 1000 fős csoport alakul(facebook pl.) valami ellen, a hírportálok azonnal cáfolnak, nevetségessé próbálnak tenni, ha többen is csatlakoznak, már a főáramú médiában is készül egy riport egy “szakértővel” aki persze “felvilágosítja” az embereket. De ha így nem megy, majd lesz házkutatás feljelentés, koholt vádak, stb.
  Úgy gondolom, hogy hatalmas a baj, és olyan erővel állunk szemben, hogy néha nem árt ezt tudatosítani!! Nehogy lankadjon a figyelem, hogy úgy érezzük már sínen vagyunk, menni fog itt az ébredés egyre jobban, és többen leszünk
  Nem kell ezekből a videókból sok tényleg, de néha jó ha szembesülünk, a helyzettel, és a feladat súlyával!!

 3. TIBOR VÉLEMÉNYÉVEL AZONOSULNI TUDOK.SAJNOS ÉN IS UGYANEZEKET TAPASZTALOM.EZ KATASZTRÓFA.

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL