ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Darányi Ignác Terv – a vidékfejlesztés programja

454px-Dar%C3%A1nyi_Ign%C3%A1c_miniszter

 Mivel nagyrészt más értékrendek mentén gondolkodunk, az Emberiseg.hu ritkán szokott elismeréssel nyilatkozni kormányzati lépésekről. Ám ezúttal reménykeltőnek tűnik a január 16-án, hétfőn bejelentett Darányi Ignác Terv. Annál is inkább, mert éppen öt nappal korábban, január 11-én tettem közzé A vidéki letelepedés és az alulról szerveződés perspektívái című írásomat, amely többségében éppen ezt a témát boncolgatja.

Ahogy beleolvastam a sajtó írásaiba, azt láttam, hogy az ellenzék máris ostromolni kezdte a tervezetet, anélkül, hogy még bármi történt volna. Ezt mindenképpen sajnálatosnak tartom, mert  sok tekintetben Magyarország túlélésének esélye éppen a vidékben rejlő lehetőségeken állhat vagy bukhat. Az Emberiseg.hu tehát mindenképpen üdvözítőnek tartja, hogy ez a terv legalább megszületett, és reméljük, a közeljövőre felvállalt feladatainknál a felsőbb döntéshozó szervek nem gátat, hanem segítséget jelentenek majd munkánkban.

Mint a fentebb említett írásomból is kiderül, szeretnénk olyan országos virtuális és valós hálózatot létrehozni, amely segítséget nyújt a bajba került családoknak, valamint élhető és felemelő perspektívát nyújt mindazoknak, akik a vidéki önellátó közösségek létrejöttében, létrehozásában gondolkodnak. Folytatjuk a munkát! Az alábbi videón az Echo TV Napi aktuális műsorában Ángyán József államtitkár beszél a tervről:

Share and Enjoy

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL