ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Cigány, zsidó, magyar…

kep_php

Elharapódzóban van a mindenféle gyűlölködés és gyűlöletkeltés Magyarországon. Ahogy egyre sanyarúbb a gazdasági helyzet, és lassan, de biztosan omlik össze ennek a “demokratikus kapitalizmusnak” nevezett valami, az emberek egy része is egyre elkeseredettebb. Vannak, akik tenni próbálnak valamit, ám akadnak, akik még mindig nem ismerték fel a lényeget, és mások tevékenységében és létezésében látják a bajok okát.

A FaceBook egyre több csoportjában bukkannak fel azok a „nagyon magyarok”, akik – bármi is legyen az éppen aktuális téma – mindig oda lyukadnak ki, hogy a zsidók, meg cigányok miatt tart ott Magyarország, ahol. Sőt, mások által ismert, általuk pedig nem ismert embereket vádolnak, ócsárolnak, okolnak. Sajnos tény, hogy bárki, aki ilyen gyűlölettel viseltet bármely népcsoport ellen, sokkal többet árt a magyarság ügyének is. Van ebben közösségi és egyéni felelősség is. Az Emberiseg.hu-nál magunk is lépten nyomon igyekszünk fellépni a gyűlölködéssel szemben, folyamatosan hangoztatjuk, hogy nincs olyan, hogy egy nép vagy egy népcsoport kollektív módon bűnös lenne – vagy éppen ártatlan.

Emellett, ha egyénileg vizsgáljuk a dolgot, mindenkinek a maga baja, vagy éppen nem baja, hogy mit áraszt magából. Én személy szerint hiszek azokban a régi mondásokban, miszerint „ki mint vet, úgy arat”, vagyis azt kapjuk vissza, amit adunk. Namármost, ha egyre több olyan ember van, akik „nagyon magyarként” egyre inkább hibáztatnak másokat saját sanyarú sorsuk miatt, ennélfogva egyre több olyan magyar is lesz, akiket ugyanígy viszont fognak gyűlölni esetleg. Igaz, a szemet szemért elv nem vezet sehova, és ezt Gandhi fogalmazta meg a legjobban: ha ezt az elvet követjük, pusztán ennyi érhetünk el, hogy az egész világ megvakul.

Sajnos sok olyan ember van, aki az egyensúly törvényét még messze nem ismerte fel. Nem ismerte fel azt a szükségszerűséget, hogy a mindenhol egyensúlyra törekvő univerzum részeként mindenki csak olyan embereket, érzéseket, történéseket tud bevonzani, amelyeket maga is kiad. Jelenleg csupán két dolgot tudunk ez ellen tenni: nem vesszük fel a kesztyűt, és nem megyünk bele parttalan vitákba, nem eszünk magunk is a gyűlölet kenyeréből. Gyűlöletre is csak szeretet, agresszióra is csak szelídség lehet a válasz. A sötétséget sötétséggel nem lehet legyőzni, csak fénnyel.

Tehát egyrészt viseltessünk türelemmel és szeretettel az ilyen emberek iránt, és hirdessük is ezeket a gondolatokat – nem prédikációnak szántam, bár olyan ízűre sikeredett…

Share and Enjoy

13 Responses to “Cigány, zsidó, magyar…”

 1. Vörös Péter véleménye:

  A cikk írójához lenne egy-két szavam. Remélem, eljut hozzá…
  Való igaz, hogy folyik a gyűlölködés és a gyűlöletkeltés, bár ez két fogalom. A gyűlöletkeltés a fősodrású média által kreált hazugságok sorozata, ezzel nem is kell most foglalkozni, tudjuk kiknek a kezében vannak…
  A gyűlölködés, amiről szó van, az inkább elkeseredettség. Megunták az emberek (már aki felébredt a több évtizedes agymosásból) a kizsákmányolást, a hazugságokat. Üljünk tovább ölbe tett kézzel és nézzük amint az életünket is eladják??? Meddig tűrjünk szótlanul? Arra számítsunk, hogy a kedves mosolyunk hatására a gonosz meggondolja magát??? Szép is lenne, ha igaz lehetne. Viszont a fény is csak akkor uralkodhat, ha legyőzte a sötétséget. Semmit nem kapunk ingyen. Ha sült galambot várjuk, hát csak beleszarik a galamb a szánkba. Tenni is kell azért, hogy változzanak a dolgok. Néha olyat is, amit az ellenség alkalmaz velünk szemben, de hát az ellenséget a saját módszerével a legkönnyebb leküzdeni. Ha valaki küzd, harcol a szabadságáért, az nem azt jelenti, hogy az az ember agresszív, gonosz, vagy gyűlölködő. Ha eljön a béke, újból jámbor ember lesz. Nem a hatalomért harcol, hanem a szabadságáért.
  És hogy miért zsidók……????? Ez tényleg kérdés?????? Mint tudjuk a Római birodalom alatt történt diaszpóra (szétszóródás a világban) nem a Rómaiak miatt történt. Ők nem üldözték el a zsidókat. Onnantól kezdve munkálkodnak azon, hogy beépüljenek az emberek közé, megszerezzék a legmagasabb pozíciókat és rabszolgává tegyék a Gójokat (nem zsidó). Be kell mutatnom Rotschildot? Vagy a többit? Kik uralják a médiát, a bankokat, a cégek nagy részét????? Kik viszik nyomorba uzsorakölcsöneikkel és terrorizmusukkal az országokat, a népeket? Kinek a célja a New world order? Az emberek teljes mértékű leigázása? Akik még a saját népüket (kazári zsidó) is képesek voltak irtani (Hitler pénzelése), hogy aztán a holokauszt hazugságának köpönyeg mögött gyilkolhassanak?
  Ember! Ha tétlenül akarsz ülni és várni a véget, hát tedd, de ne akard az emberek szabadságvágyát és tenni akarását elítélni! Inkább segíts te is, ha számít az emberek és a saját jövőd..
  Üdv!
  Vörös Péter

 2. kóródi józsef véleménye:

  Igaza van Vörös Péternek.Ha normálisan kimondja az ember az igazságot, az még nem gyűlölet!A cionista zsidók uralják a nyugati világot, amelyik zsidónak meg nem inge az ne vegye magára.Nem lehet kimondani az IGAZSÁGOT???Sajnos NEM!!!Jézus a Zsidóknak:” A Sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja.”Sajnos még a történelmet is elhazudták!Hiába, a végén a Fény Győz!

 3. Kiss Gergely véleménye:

  Igazat adok én is Vörös Péternek, szeretem ezt az oldalt de ezekből a csititgatós-nyugtatgatós cikkekből elég! Annak, hogy velünk most már bármit megtehetnek és mi csak mosolygunk és szép csendben tűrűnk vége! Már így is vérszemet kaptak, minden napra több gyilkosság is jut és nekünk még azt sem lehet tudni, hogy cigány az elkövető! A zsidóknak is és a cigányoknak is meg kell tanulniuk itt élni ha ez nem sikerül akkor pedig el lehet menni más országokba piócáskodni! Nem nekünk kell alkalmazkodnunk és folyton behúzni fülünk-farkunk! Ezt csináljuk már több mint 20 éve és hova vezetett ez? Remélem nem kell bemutatni hol tart ez az ország! Remélem nemsokára eljön az idő amikor végre rend lesz de aki azt mondja ez vér nélkül fog megtörténni az háttal ül a moziban és a cseh2-t nézi!

 4. Mindenkinek igaza van – és senkinek sincs igaza, mert minden vélemény, melyet a FÉLELEM szült, nem lehet valóságos!

  Félelem szülheti épp úgy a politikailag korrekt óvatoskodást, mint a forradalomra hívó szót is!

  Valóság viszont az, hogy bármilyen idegen diktatúra is van rajtunk – és ez valójában Stefan könig óta tart – a magyar nép egoizmusa, egy más iránti szeretetlensége példa nélküli a világtörténelemben!!! – Ez tény.

  Mert az élősködők csak akkor jönnek, ha pl. az adott embernél is megvannak ehhez az alapok, ha évekig nem mosdik, ha táptalaja lehet a férgeknek!

  Ezért először tehát nagy “ősmagyarok” mosakodjatok meg, azaz bizonyítsátok be, hogy a 6 millió koldus országában akár egyetlen egy magyarnak is adtatok egy falat kenyeret, és csak EZ UTÁN beszélhettek arról, hogy milyen magyarok vagytok, és ki nyom el Benneteket!

 5. A szemet szemért elv oda vezet, hogy előbb-utóbb az egész világ megvakul – Gandhi
  Erre gondoljatok, amikor gyűlöltök…

 6. Sziasztok!
  Szerintem hagyni kéne a Ghandi féle békeharcosok fantáziálgatásait,mert baromságok.Előbb-utóbb mindenki vak lenne?Maximum csak a bűnözők!Kedves Both Gábor:Te bűnöző vagy?Mert akkor igen,félhetsz a szemet szemértől.Ez működött réges régen sok kultúrában is,és mindenki nem lett vak azért.
  A cikk írójának pedig azt szeretném mondani,hogy az ilyen cikkek nem túlzottan illenek az oldal tartalmához,és postázhatna valamit hányinger ellen.Amúgy szeretem az oldalt,de az ilyen cikkek megingatják a tudatot,és felvetődik a kérdés.Vajon Magyar a cikk írója,vagy csak az igazolványban.Vajon ha látta az oldal videóit ami hemzseg a talmudistáktól,hogy tudott ekkora marhaságot összehozni.Vagy tán lehet hogy nem is Magyarországon lakik,és ő nem érzékeli,hogy cigány zsidó háború folyik a magyarság ellen?Esetleg biciklibelsőben él?Ébresztő öcsém.

 7. Kiss Gergely véleménye:

  Nem gyűlölök Gábor, Rendet akarok! De ez már nem fog szép szavakkal, beszélgetésekkel megoldódni hidd el! És egyre jobban haragszom azokra a hivatásos csillapítókra akik ezt sugalják lépten-nyomon! Természetesen nem azt mondom, hogy többszázezer cigányt és zsidót mészároljunk le, hanem azt, hogy rend legyen! Mindenki tudja hogy hol a helye, működött ez pár száz évig viszonylag rendesen! De nem fogok mosolyogni amikor fényes nappal rabolnak, gyilkolnak fosztogatnak és nem dobok vissza kenyérrel! Ebből elég volt!!!

  • Kedves Gergely, idézek tőled: “nem gyűlölök, csak haragszom…” majdnem ugyanaz… a harag vagy a gyűlölet egyformán rossz tanácsadó.
   Egy dologgal maximálisan egyetértek a hozzászólásodban: REND legyen! De ezt a rendet teremtsük meg hideg fejjel, alaposan átgondolva mindent, és nem zsigerből, gyűlölettől vagy haragtól vezérelve. Szerintem ebben egyet tudunk érteni. Természetesen én sem szeretném, hogy ami van, az folytatódjon. De nem úgy akarok véget vetni neki, hogy erőből nekimegyek mindennek, dühtől vezérelve. Szerintem az nem megoldás…
   Lehet ezt okosan is csinálni, és arra akarom finomítani, hangolni az embereket. Sokkal több haszna van okos, átgondolt cselekvésnek…

 8. Olasz Sándor véleménye:

  Úgy látszik ti még nem voltatok szétszakított Emberi testrészekkel, megőlt gyerekekkel, asszonyokkal borított csatamezőn…. amint odakerültök, utána már pszcihológiai eset lesztek egy elmegyógyintézetben, jobb esetben rémálmokkal gyötőrt Emberi roncsok életetek végéig… hát Emberkedjetek csak… ez lesz a vége….

 9. Hagyjuk már ezt hogy megint mi dolgozók érezzük szarul magunkat mert mi vagy az undorító gyülölködő csűrhe. Miközben kifosztanak minket a zsidók. Igen zsidók de ebbe nem minden zsidó tartozik. Nem bélyegzek kollektíven de takarodjanak el innen. Ne szívják a vérünket ne mondják meg mit gondoljunk és egyszerűen annyi volna a kérésem hogy felejtsük el egymást. Ez a cikk is belénk beszéli hogy mi gyűlölködünk pedig csak ki kéne mondani az igazságot hogy a felsővezetőink nagy része zsidó ha meg nem akkor zsidó érdekeket képvisel. A médiában ugyanez a pénvilágban ugyanez. Erről kéne őszintén beszélni nem maszatolni az ilyen cikkekkel. Ez kelti a gyűlöletet a mismásolás és az őszinteség hiánya. Mert őszintén kérdezem hogy a Magyar nép felett miért ülnek zsidók? És tényleg alaptalanul rühellik őket az emberek? Ők valójában kedves ártatlan az emberiségért dolgozó lények? Ez a magunkért nem kiállás és mindenkinek mindent eltűrés fog oda vezetni amit Olasz Sándor írt nem az ha kimondjuk az igazságot.

 10. Kiss Tímea véleménye:

  Hát a minap volt részem hallani hogy bennünket magyarokat mennyire gyűlölnek a más nemzetiségű emberek. Hogy már ők nem érzik magyarnak magukat, és minden magyar szemét, arrogáns, fajgyűlölő, antiszemita. Csak a magyarok. Ugyan az egész világon cirkusz van, aminek a nagy részét ezek a csoportok kreálják. Pusztán azért, hogy az emberekben minél erősebb gyűlöletet gerjesszenek, majd sajnálkoznak önmagukon…hogy jajaj milyen üldözöttekké váltunk, s mindezt törvénnyel védik is. Én nem értem miért van erre szükség, és miért kellene nekem, mint magyar embernek szégyellnem magam…..a média ezer barom cikkjeit ha megnézitek, és logikusan végiggondoljátok, teljesen jól látható a hazugság! Mert hogyan is nyilatkozhat egy pszichológus az Indexen arról, hogy a magyar ember szégyenben él…..miért is…na azért mert részese volt anno a holokausztnak…..stb stb…nos ezek a cikkek azért igen elgondolkodtatóak…mert én nem voltam részese, a szüleim nagyszüleim sem…..és én nem szégyellem h magyar vagyok…ha engem lemagyaroznak…akkor nem mondom hogy ez is csak egy antiszemita volt….ám lassan én érzem üldözöttnek, megalázottnak magam a saját hazámban…..na ez a ciki! Én sosem szidtam őket….sosem fordultam ellenük.. …Szóval mindenki azt kapja vissza amit tesz? Akkor valószínű ők is csak azt kapják vissza nem?

 11. […] írásunk pontosan kifejezi azt a véleményt, ahogyan én gondolkodom erről a kérdésről: http://www.emberiseg.hu/portal/blog/2012/07/cigany-zsido-magyar/ Természetesen nemzetiségi alapon történő bármiféle összeírásnak nincs helye, az […]

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL