ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Az elme

by / csütörtök, 25 szeptember 2014 / Published in Egyén és önismeret, Jegyzetek, News
01human (1)

Az elménket folyamatosan dolgoztatjuk, mert nem bírjuk a csöndet és nyugalmat. Saját gondolataink rabjai vagyunk. Hagynunk kell, hogy lecsöndesedjen, ahogyan a magára hagyott zavaros víz is lecsöndesedik, ha nem háborgatják.

Share and Enjoy

11 Responses to “Az elme”

 1. Ha erre valaki azt mondja, hogy érti, az pont nem ért semmit….
  Ez a 22-es csapdája….
  Ezt a videót nem lehet megérteni. És azt se lehet megérteni, amit közölni próbál. Mert azzal kéne megértened, aminek a használatáról próbál pont lebeszélni!! Az elméddel, az elmédről!
  Értsd meg az elméddel, hogy az elmédet káros folyton használnod!! Képtelenség!!!Ezer kifogást fog hozni!!!
  Mondd az egós elmédnek, aki formának, névnek és identitásnak képzel Téged, hogy téved!!! Szerinted hallgatni fog rád???
  A gondolatok nélküli tiszta létezés állapotát megérteni, vagy akarni, vagy bármiféle erőfeszítést tenni elérése érdekében, nem lehet. Csak átélni!!!
  Na de hogyan??? Ha egyszer folyton és kényszeresen zakatol az elméd??? nem hagy nyugton egy pillanatra sem!!!
  Pedig Te eldöntöd, hogy most nem gondolsz semmire!!! És itt van az első kulcs!!! Ki az a TE???Ki dönti ezt el??
  Ha képes vagy megfigyelni a gondolataidat,akkor te nem lehetsz az elméd, ez nyilvánvaló!! Első lépés, hogy ne azonosítsd magad a gondolataiddal, egyszóval amit magadról “gondolsz” az nem Te vagy!!
  Neked csak VANNAK gondolataid!!Vagyis az elme csak egy eszköz,egy szerszám,az neked csak van, és mint egy eszköz használható is persze valamire. De ,hogy mikor ,meddig és mire használod, azt Te döntheted el.
  Mint például egy kalapácsról!! Azzal se csapkodsz egész nap össze-vissza. Ha szükséged van rá előveszed, ha meg úgy döntesz most nem használod elrakod!Hatalmadban áll ezt megtenni!
  És ugyanezt teheted az elméddel is! Ha képet akarsz alkotni vele(elképzelni valamit) előveszed és addig használod amíg kell, aztán leteszed, kikapcsolod, üzemen kívül helyezed, ahogy tetszik. Vagyis tudatosan használod!!!Te!!!
  Ha a kalapácsot tudatosan tudod használni, akkor az elmét mint képalkotó berendezést vajon miért nem?? A válasz roppant egyszerű!!! Mert Ő használ Téged!!!Te szolgálod őt, és nem ő téged!! Te vagy a szerszám, használati tárgy(a kalapács) és az elme a használó, a tulajdonos, a tudatos lény. Ezt ugye könnyű belátni, hiszen legyőz téged, uralkodik feletted, mert hiába szeretnéd, hogy elduguljon, csak mondja, mondja vég nélkül… Tehát Ő ural téged, és nem te őt. Mert ugyan Te mondhatod neki, hogy csitt!!,de ő meg erre azt mondja”nem kiskomám, én mondom a magamét, te meg mindent meghallgatsz és azt teszed amit én szeretnék”.
  Ha már ezt mélyen átéled(megfigyeled, próbákat teszel, és megbizonyosodsz róla), akkor egy lépéssel közelebb vagy hozzá, hogy visszavedd felette a hatalmat, ami egyébként valaha a tiéd volt!! Hogy mikor??? Gyerek korodban!! De jöttek az okos felnőttek, bekapcsolták a felvevőgépet a fejedben(magnó, cd, videó, behelyettesítendő) és elkezdték szép lassan feltölteni rá azt a sok információt, ami most naphosszat ott szól az elmédbe,mint egy végtelenített magnószalag, folyton belehallgatva az évek alatt feltöltött anyagba… Az ember tudattalan elméje nem más mint egy cd tár, amelyre rámentett minden információt, érzést, képet, hangot stb.ami eddigi életében elérte őt. Most ebből a hozott anyagból szemezget, a mások által mondott, gondolt, tudni vélt, vagy elhitt dolgok szerint irányítja az életedet. De csak addig, amíg képes nem vagy rá, hogy kikapcsold a cd lejátszót!!
  Ez a feladat! És abban a pillanatban meghallod majd saját magadat is, nem csak a másoktól összegyűjtött hangokat.
  És akkor rájössz, hogy valójában ki is vagy, és hogy mi nem vagy!! És ezután képes leszel az elmédet mint egy nagyon szuper eszközt saját céljaidra tudatosan használni,akkor és annyit amennyit szeretnél.
  Ennek az állapotnak az elérésére nincs recept, nincs egységes és mindenkire nézve működő technika, ezt mindenkinek magának kell elérni próbálkozva, gyakorolva, odafigyelve a legkisebb részsikerekre is.
  Ne akard, ne siettesd, ne erőltesd, ne várj semmit, mert az mind gondolat!!!
  Csak legyél!!! Érezd, hogy létezel! Majd lesznek rövid pillanatok, amikor sikerűl nagyon kellemes örömteli állapotba kerülnöd, aztán jön az egó ami ezt képtelen elviselni és küldi a gondolatait, hogy elvigyen téged ebből az állapotból. Nem baj,te fogod tudni, hogy ez a dolga, ezt fogja csinálni mindaddig, amíg képes feletted uralkodni. Ne küzdj ellene, csak vedd észre. Idővel ezek a rövid idők hosszabbodnak majd, és elkezded néhány dologban legyőzni az elmédet. Kezdetben még nem mindenben, de a változás szembetűnő lesz saját magadnak és a környezetednek is.
  Persze felmerül a kérdés mi a francnak ez az egész????? Rengeteg haszna van, de a lényeget én leginkább ebben a videóban találtam meg nagyon összefoglalóan és világosan:
  https://www.youtube.com/watch?v=NSDFj1Ex__o

  Egyébként ne higgy nekem semmiben!! Tegyél egy próbát!! Gondolkodj el csak párszor ami a videóban elhangzik, és amit próbáltam hozzáfűzni! Aztán, ha megértettél belőle valamit esetleg tégy egy próbát!! Ha találsz benne valami jót, értékeset, örömtelit, akkor úgy sem fogod abbahagyni. Ha meg nem találsz benne semmit, hagyd az egészet a francba, úgy is csak felesleges időtöltés lenne a számodra…. még!

 2. +1
  Egy egyszerű tesztet ajánlok!
  Amikor van egy kis szabadidőd, nem kell sehová rohannod, és valamelyest nyugalom tölt el, ülj le egy székre, menj ki a kertbe, egy parkba, és TE aki valójában vagy döntsd el, hogy most csak egyszerűen üldögélek figyelem a környezetemben lévő dolgokat, nem rakok rájuk cédulákat, nem itélem meg, nem tartom őket se szépnek se csúnyának csak figyelem, hogy léteznek és ezt a nyugodt semmittevést 1 óráig legalább így fogom folytatni, nem gondolva semmire és senkire, figyelmemet csak a körülöttem lévő dolgokra fordítva, csak elfogadva a létezésüket.
  Első alkalommal ez néhány percig is sikerülhet, közben 1-2 kósza gondolat jöhet és mehet! Aztán megjelennek majd hosszabban tartó gondolatok is, de figyelmedet valahogy vissza tudod majd terelni a környezetedre, igaz egyre rövidebb időszakokra.

  Aztán az ego egy döntő rohamot indít!!!

  Bedob majd egy olyan dolgot, aminek tudja, hogy nehezen tudsz ellenállni!! Például”hirtelen eszedbe jut”, hogy ma van az a film, amit már szerettél volna rég megnézni, vagy pl. a haverok hívtak focizni, de valahogy nem volt kedved, és most hirtelen nem hagy nyugodni a “gondolat”, hogy menni kellett volna!!

  De nem!!!

  Te eldöntötted, hogy most egy órát nyugalomba töltesz, kipróbálod a gondolatnélküli állapotot, amiről más sokan beszélnek, beszéltek, és igazán érdekel is, úgy hogy visszatereled a figyelmed az eredeti helyzetbe. Pár másodperc múlva az egó újabb próbálkozást tesz. Például eszedbe juttatja, hogy mondjuk te szomjas vagy!! És neked újra”beugrik”, hogy a haverok mindjárt végeznek a focival, és ilyenkor megisztok egy jéghideg gyöngyöző sört, aminek szinte érzed az ízét.

  És ez a gondolat már nagyon hosszan kezd el időzni az elmédben, elvonva a teljes figyelmed az eredeti döntésedtől.

  Aztán az egó azt fogja mondani neked, ha szomjas vagy inni kell, értelmetlen itt üldögélned, hiszen megteheted, hogy abbahagyod amit elkezdtél. Különben is ez nem gyengeség.Mindent bevet!! Érvel, mentségeket, magyarázatokat, gyárt!! Bármit, csak ő győzzön!!!
  Előbb úgy döntöttél, hogy ha törik, ha szakad itt üldögélsz egy órát semmire sem gondolva, most meg megszomjaztál, és kezdesz elbizonytalanodni !
  Ekkor már szinte csak pillanatokra térsz vissza az eredeti állapotodhoz, a csendes figyeléshez, keresed, hogy tudnád megmagyarázni magadnak, hogy ez nem is feladás, hanem inkább egy okos értelmes döntés!! És nem is annyira fontos ez az egész gondolattalanság!!
  Sőt!!! Már biztos vagy benne, hogy hülyeség!!

  Ekkor felállsz és irány a haverok kedvenc törzshelye, “hát ha még elérem őket”!! És már csak erre tudsz gondolni, sőt kárhoztatod magad, amiért eleve nem tartottál velük…

  Persze nekik egy szót sem szólsz majd az egészről, mert nem is vagy tudatában mi történt, hogy legyőztek!!!)

  A fenti példa tipikus esete az ego győzelmének TE feletted!! Példázza, hogy ki az úr a fejedben! Mutatja a tudatosságot, és egyben az ego irdatlan erejét, ami egy pillanat alatt beszippant!
  Mégis!! Ha egy ilyen eset megtörténik veled, vedd észre! Légy éber! Mert majd más szituációkban, más körülmények között is ezt fogja tenni. Válogatás nélkül, ahogy a cd-re fel lett töltve az anyag!!
  Ha majd nem állsz fel és az 1 órát végig üldögéled, még ha erős kísértések is lesznek közben, elmondhatod, hogy győztél!! Legyőzted a kondícionált elmédet!!
  És ezt is vedd majd észre, és tudatosítsd!!
  Piszok jó érzés!!!

  • Igen nagyjából így történik, sőt az elme, minden percedet így osztja be, és nem veszed észre, mert szerinted ez a természetes, hisz gondolkodsz, vagyis mozizol. Egy szélesvásznú színes hangos filmet nézel, amit az elméd gyárt neked, és mivel átéled, azt meg is csinálod, ami a filmben a szereped. Tibor szépen leírta a folyamatot, magam sem tudnám jobban elmondani. Ha harcolsz, biztosan veszítesz, de ha nem érdekelnek a gondolataid, mert hagyod jönni menni, akkor az elme olyan intelligens, hogy egy idő után nem próbálkozik a gondolkodással, ha a gondolkodás nem érdekel. Mivel mindenki más, ezért van, hogy mindenki más idő alatt éri el az elme lecsendesítését, illetve kikapcsolását.
   Ha valakit érdekel, ez olyan, mint amit a filmben látsz. Álló képeket vetít az elméd igen gyorsan, és ezt látod folyamatosnak, sőt olyan gyorsan vetíti az elméd az álló, a pillanatnyi képeket, hogy még a harmadik szemedet is átveri ezzel, mert a harmadik csakra szemet is át lehet verni, és ezért fogadod el valóságnak az illúziót. Minden csakrát át lehet verni, nekem legalábbis ez a tapasztalatom, mert kipróbáltam. Ezért mondom,hogy a külsőre nem érdemes hallgatni, vagy arra, hogy mit mond a másik. Ha nem néztél utána, nem szabad elhinni. A hitből is illúzió lett, ezért már a hit fogalma, értelme sem az, ami régen volt. Amikor gondolkodsz, akkor mindent elhiszel, amit látsz, és amit mondanak.
   Amint egyszer sikerül az elmédet kikapcsolni, akkor döbbensz rá, hogy át vagy verve.
   Azért van módszer, és végeredményben te, Tibor is a módszert írtad le. Nem kell a módszert kitalálni, mert ismered.
   Csak gondolj arra, mit csinálsz, mikor lefekszel és nem tudsz elaludni, mert annyira pörög az agyad, annyi gondolat jár a fejedben. Ilyenkor nyugalomban vagy, elkezdesz számolni, és a figyelmedet a számolásra helyezed, hogy el ne téveszd. Az is előfordul, mikor számolás helyett értelmetlen szavakat mondasz, és a figyelmedet ilyenkor általában arra fordítod, hogy el ne téveszd, hogy a szavak értelmetlenek legyenek, és ne legyen valamilyen logikai kapcsolat a szavak között. Ha ilyenkor megfigyeled magad, felveszel egy nyugodt, természetes légzést is.
   Ezt az egyszerű módszert használja mindegyik vallás, ha el nem felejtették ezt az egyszerű technikát.
   Nézd meg, milyen hamar ki tudtad kapcsolni lefekvéskor az elmédet, ha nagyon pörög, és akár hiszed, akár nem, olyan gyorsan bármikor meg tudod tenni, sőt egyre gyorsabban ha gyakorlod. Ebből is látszik, hogy nem kell éveket ezzel tölteni, mert ha lefekvés után 1 perc alatt meg tudtad csinálni, akkor meg tudod mindig csinálni, ha nem gátolod magad, egyéb hülyeséggel, főleg, ha elkezdesz vitatkozni az elméddel, mert akkor az elme fog győzni, mint ahogy leírta Tibor is. Ki az úr, vagyis kinél van a tudás, ki az URU, ezt kell csak eldöntened, hogy te vagy az, vagy az elméd. Kire hallgatsz, magadra, vagy az elmédre.
   Ez nem a teljes technika, mert ebből lehet továbblépni a képalkotás felé, és nem a képben gondolkodás felé, mert a kettő nem ugyan az. A képzelettel folyamatokat képzelsz el, és nem a pillanat egy rögzített képkockáját. Amikor eléred, hogy el tudsz képzelni egy folyamatot, ami ténylegesen is megtörténik, akkor meglátod az folyamatokban az összefüggéseket. azért kell a gondolkodást kikapcsolni, mert az elme is tud gyártani neked filmet, és azt valóságosnak éled meg. Ha különbséget tudsz tenni, és tudod mikor gondolkodsz, akkor azt is tudod, mikor mozizol, mert az nem a te valóságod, hanem egy virtuális valóság, egy illúzió. Ha találkozol vele, bármelyik vallásnál, meditációnál, akkor már fel tudod ismerni a technikát. Ha nem ezzel kezdik a meditációt, vagy a vallás gyakorlását, akkor nyugodtan ott is hagyhatod, mert nem fog semmit érni számodra.

 3. Elsősorban azért írtam le a saját nézőpontomat, illetve megértésemet, mert a legfontosabb szerintem az, hogy legyen egy pillanat, egy megközelítés, valaki által elmondott megtapasztalás, módszer, bármi, amitől egy nagyon kis sejtés elindul benned!!! Hogy át vagyok verve!!! Hogy valami nem stimmel már rég óta!! És én ezt tudni szeretném, hogy mi!! Akarj erre önmagadra szentelni végre egy kis időt!!!
  Gyerekkorom óta hülyítenek, és mindenki azt szeretné, ha azt gondolnám(és persze cselekedném… )ami neki tetszik.
  A szülőnek, a legnagyobb tudatlan kártevőnek(én is az voltam…..) nyilván az a fontos, hogy Ő mindig büszke lehessen rád, hogy vidd valamire= azok közűl az alternatívák közűl válassz, amiket gyerek korod óta hajtogat neked. És ha így lesz az ő egója(mármint a szülőé) meg is kapta amire vágyott. Csak Te nem! Te csak egy programot kaptál: meg kell felelnem!!! Teljesítenem kell!! A megadott útról nem térhetek le!!! Ismerős esetleg???És az életed innentől nem egy csodálatos lehetőség lesz, hanem FELADAT! Ez egy nagyon erős alap program, mivel a szüleiddel életük végéig szoros kapcsolatba maradsz(normál esetben…) Véleményem szerint a fiatalok ezért menekülnek el otthonról és képtelenek velük élni, mert vágynak a szabadságra, meg akarnak szabadulni a programozott elmétől, csak nem tudatosak erre, nem tudják megfogalmazni!!Ne hibáztasd esetleg ezért a szüleidet, ők is kapták a programot, csak esetleg írtak hozzá ezt-azt aztán tovább adták neked!!
  Aztán jön az oktatási rendszer: egy ember kiáll a gyerekek elé, elmond valamit,aztán aki vissza tudja mondani, az okos, tehetséges, aki gondolkodni próbál, és máshogy válaszol, az buta és tehetségtelen. Kreativitás?? megértés, átélés, önmegvalósítás?? ezek nem fontosak!!! Hatalmas program, és az egó építés csúcsa: A kitűnő tanuló: jó vagyok értékes vagyok, különb vagyok, okosabb vagyok, nekem van igazam mindenben, stb… a gyenge tanuló: buta vagyok, tehetségtelen vagyok, értéktelen vagyok, alsóbbrendű vagyok… stb. Erre jó a mai oktatási rendszer!!! Uralkodókra és alattvalókra osztja az embereket!!!
  A felnőtt élet, a munka, a család párkapcsolat minősége már alapjaiban determinált lesz, mire odaérsz. A rendszer(társadalom??? már a szó is hazug, ahol verseny, van, harc van, győzni kell…. inkább egy ellenállási közeg…)kiképzi az elmédet olyannak, amilyennek szeretné, hogy legyél!! Alázatosnak, törvénytisztelőnek(amit persze ők hoznak, cserélnek, variálnak, szigorúan a rend érdekében persze) szófogadónak, és persze tovább idomíthatónak, vagy inkább hipnotizálhatónak.
  És hogy ne legyen időd esetleg arra, hogy leülj és néha elgondolkodj a dolgokon, és rájöjj bármire, ezért kitalálta a médiát, elsősorban tv-t. Ezzel aztán mint egy villanypásztorral bent tart téged a karámban.Van még pár praktika, például a pénz, a fogyasztás, sport, divat, elektromos kütyük, stb.
  Esélyed sincs magadra találnod! Tudod, arra a kiskölökre, aki gondtalanul örök vidámságban aggódás, gyűlölet, harag, félelel, szorongás nélkül feküdt le este, és erőtöl duzzadóan tettre készen ébredt minden reggel! Na most ehhez képeset nézz meg egy felnőttet!! Esetleg figyeld meg saját magad!!

  A döbbenetes az, hogy az emberek 99%-a ebben a helyzetben van, és állítom nincs egy se, aki ne akarna ebből tudat alatt kitörni.
  Próbálkozik is! Például, alkohol, drog, szex, játékszenvedélyek, munkamánia, stb. Csak hogy ezeknek van egy közös problémájuk! A káros és kellemetlen mellékhatásokon túl, amikor nem végezzük nem hatnak, és elvonási tüneteket, szenvedést okoznak!! Rosszabb mint az eredeti állapot!!
  Ezért úgy gondolom, már nagyon sokan megpróbálták “tiszta” eszközökkel lekapcsolni a magnót, csak az annál nehezebb, minél nagyobb a szenvedés. És általában azok próbálkoznak, akik már nem bírják tovább, de mivel ők vannak a legmélyebben, nagyon ritkán sikerűl. Ugyanis nekik pont az nincs már amire nagyon nagy szükség van ennek a módszernek(gondolatok irányítása, tudatosság, éberség, hívd bárhogy)a megérzéséhez és elsajátításához. Ez pedig a türelem! Ezért a sokkal gyorsabb tudatmódosító szerek lesznek a csábítóak, és azt is válasszák!! Ne várd ezt meg!! mert akkor sokkal nehezebb szerintem! 50 év fölött rengeteg ember elkezd alkoholizálni…. gondold végig miért??? Rá fogsz jönni!!

  Amiért leírtam az én megértésemet, az az, hogy bárkinek aki elolvassa tudomása legyen róla, hogy van más út is, és bárki aki eddig megpróbálkozott vele kezdetben, lehet, hogy évekig keményen próbálkozott, mire eljött az a pillanat, amikor az elme egyszer csak kikapcsolt, és a tudat rövid időkre megmutatta magát.
  Csak azt akarom mondani, hogy sok mindent tehetsz, csak ne add fel, és ne türelmetlenkedj! És főleg ne hidd, hogy Te egy szerencsétlen, ügyetlen ember vagy, neked még ez se sikerül!! Nem így van!! Ez már az egó ami kiabál félelmében, mert támadva érzi magát!!! Legtöbbünknek-nekem is- hosszú idő kellett mire rájöttünk dolgokra.
  Nagyon fontos!!! Adj időt magadnak!! Csak legyél!!! Mi bajod lehet belőle!! Fogd fel egy kis pihenőnek!! Közben próbálkozz!! ha nem sikerűl ne idegeskedj, legyél megelégedett, hogy TE legalább megpróbáltad! Ha másnak sikerült majd egyszer neked is fog!!! Csak nyugi, és türelem!!!

  Még egy dolog!! Aki azt hiszi, hogy ez az állapot egy spirituális hókuszpókusz, és az a cél, hogy naphosszat így üldögélj, és ne csinálj semmit, az nagyon el van tévedve!! Sokan ilyennek képzelik, és ez tartja őket vissza, attól, hogy megpróbálják!” Nem akarom feladni az eddigi életemet”-mondják! Nem is kell!! Sőt! A külsőségekre, és a mű- tudatosságra ne is gondolj! Ne szólj róla senkinek, ne kérkedj, ne dicsekedj, csak gyakorolj, és örömködj! majd a környezeted úgy is észreveszi, ha már működik nálad valami, és rákérdez, hogy mitől van ez a változás! Akkor természetesen majd mond el nekik, mert ezzel segíthetsz, hiszen ennél hitelesebb dolog nem lehet, mint a példa amit saját szemükkel látnak!!

  Arra bíztatlak, tegyél egy próbát! Csicseri a hitről írt fentebb okos dolgokat! Én kiegészíteném a saját álláspontommal! Nálam a hit 50%-ban félelem(hogy nem igaz az a valami) és 50%-ban remény(hogy talán igaz az a valami).
  A tudás 100% ban igazság! De ezt csak a megtapasztalás által lehet megszerezni!! Én így gondolom!!! Szólhat a banánról ezer tanulmány, hogy keserű! Addig hiszem csak el amíg meg nem kóstolom! Aztán már tudom, hogy mi az igazság!! Igy van ez mindennel!!!

  Sok sikert mindenkinek!!

  • Egyszer majd észreveszed Tibor, hogy azért dualista ez a rendszer, mert mikor bemész egy körbe, egyúttal a kilépés megoldása is ott van. Nem lehet belelépni semmibe sem, ha a kilépést nem tudod. E kettő összetartozik. Amikor elérsz oda, ahol beléptél a körbe, ott lesz a kilépés lehetősége is, és meg is fogod látni. Amíg csinálod a kört, addig elfelejtheted, vagy bárhogy variálhatod a kilépés információját, akár torzíthatod is, vagy elfogadhatod mások torzítását. Ha visszaértél a kilépéshez, akkor már csak az elhatározás kell, hogy kilépj a körből, vagy teszel még egy kört, mert mondjuk nem vagy türelmes, akarsz, sietsz, nem tetted le a munkádat, a segítségedet mások felé, és elszalasztod a kilépés lehetőségét. Lassan járj, tovább érsz. Nem lépsz bele semmilyen körbe, mert meglátod a behúzókat, az átverőket, a csalókat, vagy ha már belementél egy körbe, akkor meglátod, hol van a kijárat. Mindenre lesz időd, mindent meg tudsz csinálni, ami kell a kilépéshez, és még a tapasztalatot is viszed magaddal. Behúzták a csőbe a devizahiteleseket. A cső értelmezése később.
   Aki rendelkezik a tudással, az igazsággal, a félelemnélküliséggel, a szeretettel, stb, bármelyikkel rendelkeznek, és tudja is mit jelentenek ezek a szavak, azok bármikor kiléphetnek a körből, amibe belementek.
   Nem kell nekik végigcsinálni a kört, mint ahogy mondják, hanem egyszerre ott lehetnek a kilépés helyén akárhol voltak is a köríven az előző pillanatban. Hasonló a helyzet mikor a csigát, spirált, vagy bármelyiket csinálod.
   Végy egy hajlékony drótot,csinálj belőle egy kört, és fogd meg a drótból csinált kört két ellentétes pontján, majd csavard meg ellentétes irányban egy kicsit, Nézd meg, hogy néz ki különböző nézőpontból, és találsz egy olyan nézőpontot, mikor közel végtelennek látod. Ha úgy csavarod meg, hogy 90 fokban csavarod meg, akkor lényegében megkapod a körből a torzítást, az illúziót, amit az elméd a gondolkodással gyárt, és ha a fénybe ezt a torzítást berakod, akkor megkapod, hogy a mágnesesség, és az elme által gyártott elektromosság is 90 fokban lesz jelen a fényben, a filmedben, vagyis torzítod a fényt, és ezért nem látod tisztának a színeket. Ha látó vagy, akkor a te és a látó színérzékelése egészen más lesz. A látó sokkal élénkebbnek, tisztábbnak látja a színeket, hisz Ő kivette a elme torzítását a látásából. Lényegében így kapod meg a csakraörvényeket is, 90 fokostorzítást viszel mindenbe bele, vagy másoktól ilyet fogadsz el igazságnak. El kell fogadnod mások hülyeségét, mert ha nem fogadod el, akkor nem fognak rád tudni hatni. Te vagy az, aki elfogadja, és nem más. Mivel van néhány csakrád, ezért a kört nem csak egyszer forgatod meg, hanem több helyen. A kört régen saját farkába harapó kígyónak is nevezték, azoknak mondom, akik ezzel is foglalkoztak. Láttam már olyan számítógépes térgrafikát, amely önmagába tért vissza, vagy a spirál tért vissza önmagába. Ezek is erről szólnak, a kör, elforgatásáról, eltorzításáról. A torzított körből kilépni nehezebbnek tűnik a torzítás miatt, de valójában a kilépés, és a belépés ugyan ott van, és mikor elérkezel ahhoz a ponthoz, bárhogyan érkezel meg, ki tudsz lépni, ha a döntésed meghoztad, és lassítasz.
   A belépés, is egy pillanat műve, és a kilépés is, és ugyan ott lehet kilépni, ahol beléptél. Vannak kisebb és nagyobb körök, ahogy csavargatod a nagy kört, de csak egy köröd van valójában. A belsődből, a magból jöttél, és a belsődbe, a magba is kell visszajutnod. ez az egyetlen köröd van, amit variálsz, csavargatod az elméddel, meg amivel még lehet. Ismerős a dupla, vagy triplacsavar kifejezés? Az elmével is lehet csavarni, az idővel, sőt még a térrel, energiával, szeretettel, stb lehet csavargatni azt az egy kört.
   Aki visszajött a tetszhalálból, és emlékszik a halálközeli élményére, az lényegében az átjáróról beszél, ami a magba vezet. Azt azért lehet tudni, hogy több ilyen átjáró létezik, amelyen át kell haladni míg elérsz a magig, de ennek a létsíknak amiben most vagy, már ismered, már tudod, hogy a szív, vagy szeretet csakra örvénye takarja. Minden embernél ugyan ott van a bejárat, mert mindenki ugyan azt a bejáratot, vagyis most kijáratot használja. Ezt ugye nehéz elképzelni, mert itt is van egy pont, ami összekapcsol mindenkit mindenkivel. Ha ez az átjáró bárki előtt becsukódik teljesen, akkor még a lélek is meg tud szűnni végleg, mert akkor minden átjáró lezáródik. Még nem láttam olyat, aki meg tudta tenni, hogy egy átjáró teljesen bezáródott volna. Talán nem is lehet ezt megtenni. Valójában a cselekedeteiddel, ha másoknak kárt okozol, te magad tudod annyira leszűkíteni az átjáró nyílását, hogy már nem férsz át az átjárón, de ekkor nagyon sok kárt kell okoznod másoknak. Vannak még e földön olyanok, akik már nem férnek át a csövön, és azokra várunk még, hogy tegyenek sok jót, és ezzel tágítják az átjárót saját maguknak. Ha nem csinálják meg, akkor mennek az alvilágba, mert ott átférnek, hisz a sok károkozással azt a kaput erről az oldalról kitárták. Ebben a létsíkban meg nem tudnak maradni, ha a földön maradnak, mert ebben a létsíkban nem lesz föld. Ebben még az az érdekesség is van, hogy ugyan ott van a felvilágba, és az alvilágba nyíló kapu, és nincs két kapu csak egy. Azzal tudod a választást megcsinálni magadnak, melyik kapun mész át, hogy okoztál e kárt másnak, vagy nem okoztál, hanem segítettél e másoknak, de az is jó, hogy a károkozást megszüntetted, és a károkozásodat kijavítottad e. Olyan megoldás nem létezik, hogy a jó cselekedeteimet, és a károkozásomat összeadom, és ezzel kiegyenlítem, mert nem így működik a kapu. A lényeg, hogy te döntöd el, hová jutsz, és mennyire magas, illetve alacsony létállapotba.
   Arra azért felhívom mindenki figyelmét, hogy ez ennél egyszerűbb, és csak a megértést segítem elő, hogy nagyjából értsd, mi is történik veled, és sokszor jelképeket is használok.
   Ahhoz, hogy be tudj menni az átjáróba, és jó széles legyen, meg kell a csakra örvényeket szüntetni, de ezt úgy is lehet mondani, hogy nem lesznek gócok az energetikádban, de úgy is mondhatom, hogy rendbe rakod magad, vagy a ragaszkodásodat szünteted meg, és elengeded a hülyeségeket, amely ehhez a világhoz köt. Ha ezt meg tudod úgy csinálni, hogy közben a tested is megmarad, vagy a testedet alakítod át, átváltoztatod, akkor nem fogják eltemetni a tested, hanem viszed magaddal, persze átalakítva. Lényegében a Földön ezt mindenki meg tudja tenni, mert meg van hozzá majd mindene, de az már nem biztos, hogy mindenki meg is teszi. Az érdekesség, hogyha a szív, vagy szeretet csakra örvényét megszünteted, akkor ezt csak úgy tudod megtenni, ha az összes csakra örvényt megszünteted. ezért van az, hogy bármelyik úton is mész, mindegyik út jó, így minden ember, minden lény útja jó, ha az bármelyik csakraörvény megszüntetését okozza, mert minden csakra mindegyikkel összeköttetésben van. Ezt aki megtapasztalta, az tudja, hogy a tudás nem választható szét a szeretettől, az igazságtól a kommunikációtól, a látástól az emésztéstől, a hallástól, és a szexualitástól, vagy az ürítéstől, meg persze a többi kis csakrától sem, amik még vannak. Ha igazat beszélsz, akkor meghallod azt, aki neked igazat mond, és tudod, hogy amiről beszélnek az igaz, így tudsz, sőt meg tudsz minden hülyeséget emészteni, és a helyére tudod tenni, vagyis kiüríted magadból, de akkor nem leszel szexuálisan aberrált sem, és tudod, hogy az ember, és az asszony külön is, és együtt is egy egységet alkot, és meglátod magad magadban, meglátod magad a másik emberben, lényben. Tehát végigcsinálod, az én, te, ő, mi, ti, ők folyamatot. Ezek nem elválaszthatók, csak te hiszed el, hogy el lehet választani. mikor gondolkodsz, vagyis mozizol, tehát az elmédnek hiszel, akkor valójában egy virtuális hitben élsz, egy látszólagos hitben, amit neked az elméd gyártott, és annyira valóságosnak tűnik. A hit, és a virtuális hit nem ugyan az, mint ahogy az elméd által gyártott film, illúzió, és a valóság sem ugyan az. Sokan még egy illúzió, az elme által gyártott hitben élnek, tehát még moziznak. Ezért a csakrák kapcsolata miatt tartom igaznak, és természetesen fordítva is igaz: “A tudás 100%-ban igazság!” vagy “Az igazság 100%-ban tudás.”, hogy egészen pontos legyen, és egyik változat se legyen egy felhasznált előny a másik kárára.
   Ha nem így lenne, akkor nem lehetne akár egy nap, egy óra, egy perc, egy pillanat alatt túl lenni bármilyen gondolati hülyeségen, csak ehhez el kell érni a gondolat nélküliséget, mert nem tudod kívülről megfigyelni a gondolatot, és nem jössz rá, mekkora hülyeség, amilyen gondolatot megragadtál, amilyen filmet nézel, amit az elméd gyártott neked. Filmnézés közben annyira beleéled magad a film történéseibe, annyira az elme által gyártott filmben élsz, hogy csak azt tudod megfigyelni, ami épp történik veled, de ezt is elfelejted idővel. Van még egy olyan csavar is, mikor az elme legyártja neked azt az illúziót, hogy kívülről figyeled a veled történt eseményeket, mozi a moziban, de ezt is észreveszed, mert közben gondolkodsz. Ez hasonló, ahhoz, amit Tibor már példában elmondott, mikor az elme önmagával vitatkozik, önmagát győzködi, két film fút egyszerre, hogy meditáljon e, vagy sem. Ezt amúgy skizofrémiának nevezik, és elég súlyos elmeállapotra utal, ezért jobb ezen túllépni. Ilyet csinálsz, mikor két, vagy több TV-t nézel egyszerre, hátha lesz benne olyan információ, amit fel tudsz használni. Ezt főleg magasabban lévő lények csinálják meg, de ez sem más, mint az elme skizofrém állapota. Akkor elég aggasztó a dolog, ha még ilyenkor dicsekednek is, hogy ezt ők meg tudják csinálni. Sok hasonló helyzeten megyünk át, de sosem ugyan abban a sorrendben megy át mindenki. Ezért van, hogy vannak olyanok, akik már átmentek egy elképzelésen, és rendbe rakták, és vannak olyanok, akik majd csak sokkal később mennek át hasonló képzelgésen. Aki már helyére rakta egy képzelgését, és túl van rajta, az könnyen mondja annak, hogy nem nagy dolog, aki még nem ment át a adott kitaláción.
   Nem érdemes összekeverni az elmét és a tudatot, mert a kettő nem ugyan az. Elméje, mindenkinek külön van, de tudat csak egy van, és azt az egy tudatot használja mindenki, persze, ha ki tudott lépni a gondolkodásból. Sokszor hallottam már, hogy összekeverik a szezont a fazonnal, így összekeverik az elmék által kreált világot a tudat világával. Amikor azt mondod, hogy a magyarok közös tudata, és erre hivatkozol, akkor már el is árultad, magad, hogy kevered a dolgokat, és várható, ezután tőled sok sok zagyvaság. A magyaroknak lehet közös gondolatvilága, amely nem más, minthogy valamennyire hasonló filmet néznek, de mivel egyedi mindenkinek a tudata, ezért sok hasonlóság van az elme által gyártott filmben, de sosem pontosan ugyan az, ezért sok eltérés is, tehát ekkor nem tudatról beszélsz, hanem elme működésről.
   A világnézeted valójában nem más, mint az elme működésed, az elméd által kialakított gondolatvilág, egy illúzióvilág, az elme által előállított filmben elfoglalt szereped nézőpontja.
   Amikor kilépsz a gondolatok gyártásából, akkor az egy, az egység tudatot használod, de az meg nem magyar, hanem minden lény, mindenki által használt tudat, ami nincs részekre szakítva, ezért a tudat egy.
   Csak egy tudat van.
   Az elme meg csak rád jellemző, egyedi, mert te csináltad meg magadnak segítségül, hogy el ne feledd, miért is vagy a földön, és bizonyos automatizmusokat építettél be, főleg a testi működés automatizálására. Pont az elme az, amit azért hoztál létre, hogy segítsen, az lett a rabszolgaságod okozója, mert nem arra használod, amire megalkottad, elkezdtél gondolkodni, másra használni az elmédet, mint amire azt létre hoztad.
   Mint mondtam, ez még nem pontosan a maghoz juttató átjáró, csak az út egyik állomása, amit el kell érni, hogy innen tovább lehessen menni a következő átjáróhoz. Nem tudsz egyetlen átjárót, kaput, ablakot, csövet sem kihagyni. Ugye beleestél a csőbe? , de melyikbe? A kör csövébe, vagy az út, a hit, a híd csövébe, kapuba, mert nem mindegy. A kurva behúzott a kapu alá. Valójában azt mondod, hogy megtettél egy olyan cselekedetet, amivel elkezdted nyitni az alvilág kapuját, sőt, lehetőséget adott neked az a nőszemély, hogy be is lépj a kapu várakozójába, és ott kivárhatod, a kapu nyitását. Ha azt mondod, hogy kinyílt az élet kapuja, akkor a felvilág kapuja nyílt ki neked, persze, ha ezt őszintén mondod, és nem a mozid része.
   Tibor példákat hoz, magam meg elmondom, hogy értem most a világot. Talán segítek ezzel több embernek, talán nem, de ezt nem én döntöm el.

   • Ha ezeket megértetted, arra is rájöhetsz, hogy a Bibliában, amikor azt írja, hogy legyél olyan mint egy gyermek, akkor vagy rosszul fordították, vagy megváltoztatták. Egy embergyermek embernek születik, és minden szempontból emberként is viselkedik, mert még nem lettek a torzítások nála betéve. A különbség hogy még nem tudja magát fenntartani egyedül, és ebben segítenek neki a szülők.
    Lényeges különbség, hogy ne gyerek legyél, hanem ember legyél, és vedd fel az emberi viselkedést, bármilyen torzítás, bármilyen filmet néztél eddig. Ha gyerekként viselkedel, akkor téged el kell tartani, tisztába kell rakni, meg kell etetni, akár hülyeségekkel is, foglalkozni kell veled, sőt meg kell téged tanítani arra, amivel át tudnak verni, tehát a tapasztalatot meg kell szerezned, mert az ember az embert nem veri át, tehát ezeket meg kell tanulnod, és ez is a szülők feladata. Ha emberként viselkedel, akkor el tudod magad látni, minden hülyeségen túl tudsz lépni, akár egy pillanat alatt, nem tudnak beetetni, meg még sorolhatom, de minek? Úgy is érted miről beszélek azoknak, akik a Biblia szerint élnek.

    A fenti írásomban van egy elírás. aki megértette miről is írok, az észreveszi, és akkor együtt örülünk, de tartsa meg magának.

 4. Nem irigylem a gazdagokat, mert azt mindenki tudja, hogyha valaki íróasztalnál írogat, és telefonálgat, vagy épp nyomkodja a számítógépe billentyűit, és csak parancsolgat az még a kenyérre valót sem dolgozza le, hanem csak csalással, lopással, mások megtévesztésével juthat értékekhez, amit mások termeltek meg. Parancsolással, azzal, hogy kitalálja, hogy másoknak mi a jó, és csak Ő tudja, az sosem tudja megtermelni a saját értékét, amivel jól is lakhat. Lehet ez akár a miniszterelnök is, vagy képzelheti magát akár a világ urának, akkor is így van, és egy semmi ember, vagyis nem ember. Aki meg lop, az vagy visszaadja, vagy visszaveszik tőle, és le fogja dolgozni azt ami hiányzik. Aki lopott, mások energiáját elvette, az számoljon azzal, hogy mindent elveszít, pénzét, lakását, minden összeszedett vagyontárgyát, vagyis mindent, amit értéknek tekint, és amit mástól vett el, mert ha ez nem lenne, akkor az alvilágba fog jutni, és másoknak lesz az eledele, mert amit összeszedett itt a földön tapasztalatot, és emelkedettséget, azt elveszti, nem tudja magával vinni. Az olyan emberek, akik most politikusok, bankárok, tolvajok, stb biztosan eledelként végzik az alvilágban, és nagyon sokáig lesznek eledelek. Akik meg rabszolgák lesznek, azok meg tettek itt a földön valami jót is. Ez is ennek az univerzumnak a működéséből fakad. Aki még nem ismeri az alvilágot, és megismerte a Földi életet, a földi élet szépségeit, az elhiheti senki nem kívánkozik oda, ha csak valami feladatot nem vállalt. Ha meg csak sejti, milyen lesz a felvilágban az élet, akkor már egyértelmű, hogy senki nem akar az alvilágba jutni itt a földön.
  Nem kötelező ezt elfogadni, ettől még így lesz, ráadásul mindenki saját maga dönti ezt el, most, azzal miként cselekszik, és még azzal sem tud védekezni, hogy elfelejtett mindent, vagy épp nem figyelmeztették.
  Az univerzum működését semmilyen emberi törvénnyel, nem tudja senki felülírni, csak az, aki az univerzumunkat létrehozta.
  Sokan nem ismerik a goj, vagy fordítva olvasva a jog jelentését, és véleményem szerint rosszul használják.
  A goj a zsidó értelmezés szerint emberállatot jelent. Az emberállatnak meg kell törvény adni, mi szerint dolgozzon, és ez a jog, a jogban összegyűjtött törvények. Ez a fajta gondolkodás meglátszik, hogy egy kitaláció, egy vetített film, amit a zsidó gondolkodás hozott létre.
  A magyarok megkérik még az állatokat is, hogy segítsenek neki szántani, vagy hogy felüljenek rá, vagy megengedik a macskának, hogy a házban, vagy a ház közelében legyen, és ha végzi a vállalt munkát, az egérfogást, akkor kap is érte tejet. A lényeg, hogy a magyar még az állatokat is megkéri, hogy segítsenek neki, és nem kihasználja őket. Aki nem így csinálja, nem ilyen a hozzáállása, az biztos nem magyar, vagy valamilyen hülyeségen megy át, hogy meg legyen az állatokkal is a tapasztalata. A magyar böllérek pontosan tudják, hogy ha el kell egy állat életét venni, azt hogy kell csinálni, és természetesen nem elektrosokkolni kell, mert azzal törlődik az állat elméje is. Elég brutális megoldás, nem emberhez méltó.
  A goj emberállatot jelent. Ezek szerint az emberállat nem ember. Az emberállat olyan emberbőrbe bujt lény, aki szinte hasonlít az emberre, de a viselkedése nem emberi, hanem állati, bár szerintem az állatok humánusabbak, mert csak akkor ölnek, és a legkíméletesebben, ha éhesek, vagy amikor védekeznek. Az állatoknak vannak érzelmei, nem is kevés, de az emberállatoknak nincs, vagy nagyon kis érzelemmel rendelkeznek, de az biztos, hogy azok az érzelmek nem emberi érzelmek.
  Milyen is a nem emberi viselkedés? Ami eltér az emberi viselkedéstől.
  Aki ember, vagy annak tartja magát az pontosan tudja, és fel is tudja sorolni.
  Néhány viselkedési minta, azok számára, akik nem emberek:
  Egy ember soha nem veszi el más örömét, de mindig azon van, hogy a másik ember is osztozzon az örömében.
  Minden más viselkedési mintát ebből a tulajdonságból lehet levezetni.
  Egy ember sosem parancsol egy másik embernek, hanem megkéri a másikat. Sosem hoz törvényeket egy másik embernek.
  Egy ember a fajfenntartás miatt sosem öl meg egy másik embert, de akár feláldozza magát a másik emberért, családjáért, hogy az utódok fel tudjanak nőni, de ezt önként teszi, és erre senki nem kéri őt, akármilyen helyzetbe is került.
  Egy ember nem szít háborút, háborúságot, mert ez ellenkezik a faj fennmaradásával.
  Még véletlenül sem öl meg egy ember egy másik embert.
  Egy ember nem tesz olyat, amivel egy másik embert megkárosítana, így nem hazudik egy másik embernek, nem veszi el másik ember értékét, és ha valamiért mégis meg kell tennie, azt előtte egyezteti a másik emberrel, és a másik ember beleegyezésével teszi.
  Mivel egy emberben a benne lévő gát miatt nem tud azonos neművel, és más ember asszonyával szexuális aktust létesíteni, így csak a saját párjával tudj családot alapítani. A teremtés egyik velejárója, hogy csak a saját pároddal teremthetsz, akár ismered, ki ő, akár nem. Megszegése, mindig bajt hoz a fejedre, mert ellenkezik a teremtéssel.
  Egy ember tiszteli a szülőit, legyenek azok égiek, és földiek, és elfogadja a párját egyenlőnek, egynek.
  Egy ember mindig segít a másik embernek, de előtte kéri a beleegyezését, kivéve, ha életveszélyben van a másik ember.
  Egy ember minden tettéért vállalja a felelősségét, és tudja, hogy a felelősséget nem tudja áthárítani, így nem dönthet más helyette. Ebből következik, hogy minden pillanatban felelős a gyermekeiért is, és hogy a gyermekek el tudják végezni azt, amiért megszülettek a földre, és emiatt a gyerekeknek minden segítséget megad.
  Mint mondtam nem sorolom fel az összes viselkedési mintát, csak ízelítőként, mi az, amit egy ember betart.
  Azt is tudom, hogy sok minden éri az embert, és nehéznek tűnik ezeket betartani, de ezeket, meg a többit, aki embernek érzi magát újból meg kell valósítania, mert ha egy ember meg tudja valósítani, akkor a többi is.
  Amint újból emberként élsz, onnantól magad alakítod az életed, és senki nem tud beleszólni az életed alakításába. Soha senki nem kér téged, hogy fejjel menj a falnak, de ha betartod, hogy ember vagy, akkor erre nincs is szükséged.
  Ha már ezeket tudod, és betartod, azt is tudod, kik az emberállatok a gojok, és miért hoznak a gojok maguknak törvényeket. Azt is tudod, kikre vonatkoznak a goj törvények, mert rád emberre nem. Amint ember leszel rá fogsz jönni.
  Ha meg nem vagy ember, vagy nem tudsz emberként élni, akkor ne csodálkozz, hogy megmondják mit tegyél, a törvényekkel.
  Azt is lehet látni, hogy akik ilyen gondolkodásúak, hogy goj-jogot alkotnak, azok nem emberként viselkednek, és erre számtalan példát lehet hozni, és minden ember tud is hozni erre példát.
  Talán így jobban érthető, a goj-jog fogalma, és nem kevered magadban össze az embert a nem emberrel, az emberállattal.

 5. Jó messze jutottunk ettől a pár perces videótól, de szerintem nagyon fontos dolgokról beszélgetünk! Valójában az lenne az első lépés, hogy felfedezzük, hogy ez mennyire fontos! Ezért írogatok én is itt a magam módján, hátha lesz benne egy jó mondat, ami ráébreszt bárkit is valamire! Emlékszem pár évvel ezelőtt egy ilyen oldalról, könyvtől vagy személytől, mint pl. Csicseri, visítva menekültem volna. De volt egy pillanat, már meg nem mondom mi, amikor hirtelen valami kis dolog felvillant, egy kis kétely, hogy itt azért nem csak az anyag létezik, és amit én tudok a világról meg saját magamról az nem biztos, hogy úgy is van!! Aztán mikor ez az első induló megérzés (inkább mint megértés) megtörtént, már megállíthatatlanul jött sok minden más is!
  Persze én is egy gyakorló keresgélő vagyok, de a lényeg az a szikra ami gyújt egy kis fényt a lelkedben? elmédben? tudatodban? nem is tudom!
  Csicseri fentebbi hozzászólásából egy szerintem nagyon fontos részt emelnék ki, aminek megértése(számomra legalább is) kulcsfontosságú!!!
  “Nem érdemes összekeverni az elmét és a tudatot, mert a kettő nem ugyan az…” Nem bizony, mert ez a kulcs!! Persze ennek megértés, jobban mondva megélése, mert tán megérteni a klasszikus értelemben, tehát egy átlagember zaklatott elméjével nem is lehet(fentebb utaltunk rá az egó hatalma miatt)nem is olyan egyszerű, mégis olyan könnyű….
  Ha röviden akarnám leírni, a tudat tud az elméről, az elmének fogalma sincs a tudatról, mivel mindenhatónak, az egyedüli szellemlénynek képzeli magát! A tudat mindig is volt, és lesz az elme születik, és meghal(elmúlik, átalakul).
  A gyermekkorról a tiszta tudatosságról már fentebb írtam!
  Tételezzük fel, hogy a teljes emberi faj kipusztul(vagy éppen most születik, így szebb), csak 1 kisgyerek van életben(egyébként a Dzsungel könyve a Tarzan filmek is ezt a filozófikus kérdést feszegeti szerintem)
  Most a fizikai síktól vonatkoztassunk el, hogy fog a teste életben maradni, stb, nem ez a fontos!
  Ebben a pillanatban van egy tiszta tudatú emberke, akinek az elméjébe csak ezen a tudaton, valamint az öt érzékszervén keresztül kerülhet be információ . Az érzékszervei pedig az őt folyamatosan körülvevő és nyilván változó világból fogják fel a különböző ingereket. Vagyis az elméjére más tudattal rendelkező lény nem hat! Azaz az elméjében csak és kizárólag tudás van, hiszen azt fogja valóságnak hinni amit megtapasztal. Ez persze folyton változik, ahogy a dolgokról újabb és újabb információkat fedez fel, felfoghatjuk ezt a fejlődési folyamatnak is!! Egy a lényeg, hogy az elméje csak saját észleléséből és tapasztalásából táplálkozik. A (én)tudata közben ugyanaz kell, hogy legyen mint a kezdetekkor, hiszen nincs aki a saját magáról alkotott képét megváltoztathatná, hiszen csak Ő egyedül létezik.
  Eltakarhatja e idővel az elme ezt az öntudatot ebben az esetben? Tapasztalhat, megélhet-e az elme olyan élményeket, aminek hatására a felnőtté érő ember idővel mást képzel majd magáról?? Vagy csak egy másik emberi lény lenne képes emberünk saját magáról alkotott képét torzítani? Itt én egy pillanatra elbizonytalanodok,mert nem tudhatjuk, hogy a teljesen magára hagyott elme hogyan viselkedne. Én úgy gondolom, hogy a létezés öröme lenne számára az egyetlen állapot, amit a világról szerzett tapasztalati tudása folyton csak fokozna.
  Mindenről amiről nem tudna, számára nem létezne(pl betegség, halál, gyűlölet). Ha a világon csak a zöld szín létezne, vagyis minden zöld lenne nem tudnánk értelmezni a színt, mint fogalmat, vagy szót !!mert nem tudnánk mihez hasonlítani. Ha csak 1szál piros pipacs is létezne akkor már felismernénk a zöld színt!Az elme ezt tudja!Ha van egy alap, és ettől van egy eltérő dolog, azt észreveszi.Ha van valami más!!! Ha nincs akkor nem tudja értelmezni! Ezért az elme mindig összehasonlít, hogy van e különbség, mitől az a valami amitől!Összerakja a képet! Kép-zelődik!!! Egyébként ez lenne a dolga!! És nem a gond-olkodás, mert az a gondokba való elmerülés, ahogy a magyar nyelv nagyon klasszul meg is különbözteti!(kezdetekben szerintem soha nem is gondolkodott, mert nem volt gondja, csak képzelődött)
  De mindeközben a tudat, hogy Te mindentől függetlenül létezel, semmit sem változik, hiszen az vagy aki mindig is voltál.Attól, hogy az elme felfedez valamit, a Te önvalód mit sem változik. Persze az elme felismerése, képzelődése lehet hatással, pl. a testre. Hogy az elme felfedezte, hogy vannak színek, mert a sok zöldbe észrevett egy pirosat, és különbséget tudott tenni, felfedezett egy általa eddig nem ismert létezőt, a tudatot ez cseppet sem befolyásolja. Talán egy kis öröm járja át, hogy micsoda fantasztikus elméje van(merthogy az az övé!) mindig újabb és újabb dolgokat fedez fel a körülötte lévő világról. De ez a tudatot egyáltalán nem érinti. Persze tudom a dolgok sokkal bonyolultabbnak tűnnek, de valójában minden így működik!
  De mi történik, ha mégsem ez az 1 ember létezik csak a föld kerekségen, hanem pl. még egy. És történetesen találkoznak!! És elkezdenek kommunikálni!! Együtt megtenni dolgokat!!Hatnak-e egymásra?? De mi??? A tudatuk, vagy az elméjük??? Biztos hogy lesz egy csomó dolog amiben különbözik a tudásuk, hisz mást-és mást tapasztaltak. És persze ezeket valóságként fogadják el.
  Mi fog történni??? Szembesülnek azzal, hogy a másik nem úgy “tudja” ismeri látja a dolgokat, jelenségeket, nem azok a szokási, egyáltalán az egész élethez való hozzáállása!
  Ebben az esetben nagyon sok minden megtörténhet! Tapasztalatot cserélhetnek, elhihetik a másiknak, hogy amit Ő tud az igaz, bár a másikuk még nem tapasztalta meg, elbizonytalanodhatnak, mert a másik máshogy tudja, vagy esetleg elfogadhatják, hogy a másik, néhány dolgot másként tud, de nem változtatnak saját álláspontjukon! Nagyon sok minden történhet és ezek az elmére 100%ban biztosan állítható, hogy hatni fognak. Befolyásolják a másik ember elme működést!
  De mi lesz a tudattal??? Egy biztos!! Elbizonytalanodik!! Ugyanis eddig egyedülinek önmagában létezőnek képzelte magát! És most ezt felül kell írni!! De ezen kívül megváltoztathatja-e a saját magáról kialakított képet??? Szerintem igen!! Mégpedig akkor, ha elveszik a másik ember elméjében, ha az abban lévők összezavarják. HA A MÁSIK EMBER ELMÉJÉT TUDATKÉNT ÉRTELMEZI
  De ha tudomásul veszi, hogy a másik ember néhány dologról mást hisz tud vagy gondol, azonban ez az ő létezésén egyáltalán nem befolyásol semmit, akkor marad az aki mindig is volt!!!
  És ez a tudat és az elme közötti óriási különbség!! Ezt nagyon fontos megérteni. Hogy az elméd felfedezhet új dolgokat, a világról alkotott képét átrajzolhatja időről időre, de a tudat ebben nem veszhet el, maximum érdeklődve, vagy örömmel szemlélheti.Ő változatlan marad és semmi nem tudja befolyásolni!
  Hogy mégis miért nem így vannak a dolgok???
  Visszatérve a példámra, valakik, valamikor az elméjükkel (és nem a tudatukkal)rájöttek, hogy ha elég ügyesek olyan erősen tudják befolyásolni az elmét, hogy az előbb összezavarja a tudatot, és a végén hinni kezd neki! Feladja saját magát és megadja magát az elme hatalmának!! A mai emberi tudatszint általános jellemzője, a trend, amire minden dolgozik, és hatni akar, az a büszkeség!!! A “nekem van”! És annyit érek amennyim van! és ha sok van, akkor értékes okosabb különb vagyok a nincstelennél!! Ez ma olyan erős, és olyan erővel dolgoznak a fenntartásán, hogy az emberi tudatot tökéletesen csapdába zárták. Az anyag csapdájába!
  Ezzel azonosítja magát!!
  Úgy gondolom, hogy ez egy évezredek óta tartó hosszú és szisztematikus munka eredménye! Amikor az emberek elkezdtek egymással “összetalálkozni”, minden akkor kezdődött! Persze lehetett volna ebből egy brutális tudati fejlődés is (és bizonyára volt is a Föld történelmében) de valakik valamikor a zavar és a befolyásolás mellett döntöttek!
  Persze semmit nem lehet örökké titokban tartani, előbb utóbb minden kiderül!
  A tudat számára is!!

  • “Egy a lényeg, hogy az elméje csak saját észleléséből és tapasztalásából táplálkozik. A (én)tudata közben ugyanaz kell, hogy legyen mint a kezdetekkor, hiszen nincs aki a saját magáról alkotott képét megváltoztathatná, hiszen csak Ő egyedül létezik.”
   Ebben a mondatban van egy rossz értelmezés szerintem, és ha azt helyrerakod, máris egyszerűbbé válik minden számodra.
   Nincs éntudat.
   Csak tudat van, amely mindenkinél ugyan az. Az elme csak a tudat különböző megnyilvánulásait érzékeli ebben az anyagi világban. olyan nagy az elme és a tudat közötti különbség, hogy az elme nem tudja megváltoztatni a tudatot, de a lények által összegyűjtött tapasztalatok mégis tudják formálni a tudatot, és ezért tud egyre változatosabb formát megjelentetni, bár elszaladhat a ló, az elme torzítása végett, és ilyenkor jön a tisztulási folyamat.

   • Talán még annyit, hogy ahogy az elme felismeri a trükköket, ezért folyamatosan változik, és nem szűnik meg, hisz az elme is meg lett teremtve. A változás eredménye, hogy olyanná válik mint a tudat, de ez egy hosszabb fejlődési folyamat, amelynek a hatására az elme egy lesz a tudattal, és mentes lesz minden énjátszmáktól, minden torzítástól, mert mindent felismer, tud. Talán így könnyebben érthető ebben az anyagi síkban. Ami még lényeges, hogy az elválasztás megszűnik, és ahogy az elméd vagyis te felfedezed, hogy van tudat is, már el is kezdődik a változása az elmének. Akármilyen furcsa, de nincs különbség az utak között, csak annyiban, hogy a különböző elmék miként érzékelik most ezt az anyagi világot, és miként tudod ezt kommunikálni. Lényegében ugyan azt mondja minden vallás, ha nem lett eltorzítva, csak más más kommunikációt, kifejezési formát használ. Minden elme számára ugyan az az univerzum, tehát nem is tud mást felfedezni, minden elme, csak ugyan azt az univerzumot, amiben most élünk. Csak a kommunikációban, és az eddig felfedezett univerzum működésben lehet különbség, és abban, hogy az elme vagyis te rájöttél e, hogy van tudat is, amely mindenkinél ugyan az. Amint megtörténik a tisztulás, egy olyan minőségi ugrást tudsz csinálni, és az elméd is, amely a tudattal az elválasztást megszünteti. Nagyjából itt tartunk, és ez elég hosszú ideje tart, amelynek a végén kiderül, ki tudja ezt a lépést megtenni. Na nem csak az elme lépi meg ezt az ugrást, hisz az ember nem csak elméből áll. Ez egy komplex folyamat.

 6. Kis adalék:
  Az ige jelentése a magyarban, mikor gondolkodol, cselekvés, történés, létezés. Cselekvés –> cselek-vés, vagyis cselvetés, akadályok bevésése, megismerése, másként énjátékok megismerése. Történés–> És-tört-én, másként És az egó, vagyis a gondolkodás terméke. Létezés –> és lét ez, vagyis Most neked ez a lét, az élet.
  Mikor abba hagyod a gondolkodást, akkor : I–> Isten, ami az Ister eltorzítása, mert így érthető, és a vízzel kapcsolatos, mint éltető elem. G–> genezis, és nem a torzítása a génezés (A genezis jelentése: Ez is gén.), E–> eredet, ami nem a történelmet, a múltat jelenti, hanem tartozás az anyához, és atyához, vagyis a szülőkhöz, legyen az földi, vagy égi szülök.
  Tovább nem mondom az ige jelentését, mert még korai lenne, és előbb ezek jelentését kell tudni a továbblépéshez.

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL