ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Álomotthonok

by / vasárnap, 08 április 2012 / Published in Jegyzetek, News, Otthonteremtés, Tájak, utazás
mesehaz21%20-%20kuala%20lumpur

Íme néhány otthon, amiket nem éppen a megszokott kategóriába sorolunk. Sorozatunk az elképesztő, meghökkentő és gyakran kivitelezhetetlennek tűnő házakról szól a világ minden tájáról! Érdekes belegondolni abba, hogy az építők fejében mi fordulhatott meg, amikor megálmodták és kivitelezték cikkünk főszereplőit, a gyakran igencsak agyament otthonokat. Az biztos, ezek az emberek abszolút kreatívak! Görgessétek végig, megéri!

A Hotel Viceroy egyik lakosztályának panorámája Bali szigetén. Csak óvatosan az erkély szélénél!

 

 

 

 

 

 

 

Valahol a tibeti hegyekben. Lélegzetelállító, bár macerás lenne leugrani a kisboltba.

Tree Hotel (Fa Hotel) Harads falucska mellet, közel az északi sarkkörhöz Svédországban. A fára felfüggesztett, tükörrel borított 4x4x4 méteres doboz 360 fokos panorámát biztosít, hogy biztosan ne maradj le a a sarki fényről!

 

 

 

 

 

 

 

Hol máshol, ha nem Japánban ölelik körbe cseresznyefák ezt a “Takasugi-an” névre hallgató, autentikus faházat, amit Terunobu Fujimori építész alkotott.

A “Steel House”, azaz acélház Lubbockban (Texas, USA). Robert Bruno építész és szobrász 23 évet töltött ennek az igazán furcsa háznak az építésével, amit egy óriási acélmalacnak szánt. “Vágósúlya” 110 tonna jelenleg…

Törpeföld gombaháza Törpillának tervezve.

Bizony bizony, ez a hobbitok földje, de nem Középföldén, hanem Aucklandnél, Új-Zélandon.

 

 

 

 

 

 

 

A “Kvivik Igloo”, félúton Skócia és Izland között, valahol az Atlanti-óceánban találod meg Kvivik városát és ezt a nem nagyon olvadó iglut a Faroe szigeteken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csak Törökországig kell elugranunk, hogy ráleljünk ezekre a hihetetlen barlangházakra, amik Kappadokkiában, Goreme mellett találhatók.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem vitás, a tenger ihletet ad: Nautilus-ház Mexikóban, kívül és belül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valószínűleg San Francisco közelében telepedett le Barbapapa is!

 

 

 

 

 

 

 

Hogyan kapott építési engedélyt ez a fa és ház kombináció? Fogalmunk sincs…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül egy ráadás – íme a ház, ahol nem tudnak sarokba szorítani!

 

 

 

 

 

 

 

Eperház Tokióban. Figyelem: beleharapni veszélyes!

Kocka házak a hollandiai Rotterdamban. Kapatosan kicsit nehéz lehet hazatalálni.

Szó szerint sziklaház a portugáliai Guimaraesben.

Isabelle de Beaufort és Bernard Ramus egy ihletett pillanatukban elkezdtek építeni egy labirintust házuk köré Cordes-sur-Cielben, Franciaországban. Lehet, hogy az anyóst várták vendégségbe?

Kuala Lumpur, Bird Island: “Zéró Energia Otthon”. Nem csak jól néz ki, de még rezsi költség sincs. Ja és a hálóból akár horgászni is lehet, kell ennél több?

A “Teáskanna ház”, Zillahban (USA). 1922-ben épült a Teapot Dome politikai botrány mementójaként, amibe még Warren G. Harding elnök és a Szövetségi Petroleum társaság is belekeveredett.

Laknál egy WC-ben? Nem? És ha így néz ki? A World Toilet Association (Nemzetközi Toalett Szervezet) építette Sim Jae-duck építésszel. Kipróbálhatod: Suweon városában, Dél-Koreában.

A levéldoboz ház, amit McBride Charles Ryan tervezett, egy igazán egyedi ausztrál otthon, kint és bent:

Magic Mushroom Vacation House – azaz a varázs gomba nyaraló Aspenben, Amerika egyik legfelkapottabb síparadicsomában. Íme kívül, belül:

Nigériában járunk Abuja városában. Megnyugtatunk mindenkit: nem repülőszerencsétlenség történt itt, hanem tulajdonosok, Said and Liza Jammal egyszerűen csak imádják a repülőket.

A feje tetejére állt minden… Szymbarkban (Lengyelország). A házat Daniel Czapiewski tervezte, hogy ezzel szimbolizálja a korábbi kommunizmus és a jelen kor rendszerének viszonyát.

És egy újabb “Gomba Ház”, Cincinnati városában (Ohio, USA).

Ismét Lengyelország: Sopot városának egy meghatározó színfoltja. Vajon mit fogyasztott az építész tervezés közben?

Share and Enjoy

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL