ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

Izland, avagy a részvételi demokrácia – VilágPanoráma

A VilágPanoráma 11.11.11-ei adásában Szaniszló Ferenc egy lehetséges 3. világháborúról beszél, majd vendége, Drábik János újra Izlandról beszél, mintegy lehetséges példát mutatva Magyarországnak.

szólj hozzá: VilágPanoráma 11.11.11.

Share and Enjoy

3 Responses to “Izland, avagy a részvételi demokrácia – VilágPanoráma”

 1. Izland…Izland….

  Izlanddal az a baj, hogy nem lehet példaként állítani. Miért? Azért, mert Izlandnak nagyságrendileg 3-400.000 lakosa van. Annyi az egész szigetországnak, mint két nagyobb magyar városnak. A teljes izlandi államadósság, amit megtagadtak fizetni, nem tesz ki 500 milliárd forintot. Annyit mint amennyiért MOL pakettet vett Orbán. Ez a magyar államadósságnak csak 1.86%-a. Egy ekkora összeget még igazából különösebb gond nélkül le tud írni veszteségként a világot behálózó bankrendszer. Meg is tette.
  Megtámadni nem sok értelme lett volna Izlandot, mert a zuzmón és a gejzíreken, vulkánokon, meg egy adag geotermikus energián kívül nem sok semmi sincs ott. Már NATO bázis sem működik ott, ha jól tudom.
  Utána pedig a pénzhatalmasságok utasították (közvetve vagy közvetlenül) a világ médiumait, hogy “erről az esetről méla KUSS”. A “kis színes” hírnél nem is jelent meg túl sok egyéb róla.
  Egy Magyarországnyi méretű ország esetében már nem biztos, hogy ennyire megértőek lennének. Nem is feltétlenül az államadósság visszafizetését kellene megtagadnunk – hiszen a tőketörlesztés végül is becsületbeli ügy, – hanem a KAMATOK törlesztését, és minden innentől befizetett forint a tartozásunk tőkerészét csökkentené. Változatlan fizetési ütem mellett, 20 év alatt eltűnhetne a teljes államadósság. Hacsak persze nem vesznek fel közben újabb hiteleket.

 2. Itt nem a a hitel, a pénz nagyságrendje a fontos, hanem maga a cselekedet, az akarat, a szabad döntés, és akik felvették a hitelt fizessék azok!!! /láttam a filmet, 3x/! Becsületbeli ügy, a tőketörlesztés??? Becsületről meddő, és sértő, provokatív, beszélni, annak akinek valódi erkölcsi, és emberi tartása, és hitvallása van! Csalással, egzakt minősítés, jogtalan, és tisztességtelen módszerekkel, adósságba dönteni, az MIIII???? Passzió? Manipuláció, rosszindulat, alattomos, nem emberi, stb………………..! Akkor kik, és mik a terroristák?? Újra definiálni kellene!!! Öngyilkosságba kergetés, háborúk kirobbantása, vajon Míííííí???? Baráti gesztus??? Gazdasági gyilkosságokat hová soroljuk??? Milyen pénzügyi, politikai, szakemberek állnak, az élet jobbító, képmutató, hazug, álszent életük mögött!!! Hála istennek, hogy ők is HALANDÓAK!!! Az örök élet, NEM ELADÓ,Mr Rockefeller, és családja, és a Bilderbergeréknek SEM!!!!

 3. Az örök élet, NEM ELADÓ,Mr Rockefeller, és családja, és a Bilderbergeréknek SEM!!!!
  Mert akkor a részvételi demokrácia kitől ered?

  http://www.jovonk.info/2011/12/02/megkezdodott-hatalomatmentes-zaszlot-bontott-reszveteli-demokracia

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL