ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

A vonzás törvénye a gyakorlatban

by / péntek, 28 február 2014 / Published in Egyén és önismeret, Jegyzetek, News
gdff.jpg

Szűcs Károly természetgyógyász a vonzás törvényéről.

Share and Enjoy

4 Responses to “A vonzás törvénye a gyakorlatban”

 1. stefenson39 véleménye:

  Az emberek többsége sokat tanulhatna egy ehhez hasonló előadásból.
  Csak kevesen szánják rá magukat, pedig sokat javíthatna az egymás közötti kapcsolatokon.
  Mondanám, hogy az iskolában kellene megtanítani a fiatalokkal, de az iskolának ezen kívül nagyon sok
  mindent meg kellene tanítani, ami a családban – sajnos – elmarad!

 2. Az utolsó mondat kicsit azért már sok volt! “a kétnapos tanfolyamon biztosan kicserélődik a lelkünk”. Nem szeretném nagyon minősíteni a többi elhangzott dolgot, de azért ez a videó nem üti meg az emberiseg.hu színvonalát!! Nem kellene az emberekben hamis illúziókat kelteni, és főleg feleslegesen pénzköltésre biztatni. A tudatosodás-mert hogy arról van itt szó nem hogy egy kétnapos tanfolyamon, de még egy 2 éves kemény munkával is csak nehezen érhető el. Olyanok akik eddig a Tv előtt ültek és a Blikk-et meg a Kiskegyedet olvassák ebből a 2 napból egy szót sem fognak megérteni, profitálni meg még annyit se. A tudatalattiba évek alatt beégetett programot “átírni” az egy nagyon kitartó szisztematikus munka eredménye, nem 2 napos tömegtanfolyamon elsajátítható. Ha valaki a tudatosodás utjára lépett már nyilván elszakadt az agymosó propagandától(TV, ujság, politika, egyházak) más irányú könyveket, filmeket, videókat nézeget, azok számára ez a videó olyan nagyon sokat nem mond! Akik meg még ez irányba nem mozdultak, nem ezen a magasságon kellene kezdeniük. Szerintem! Nyakra- főre jelennek meg ezek a kétnapos tudatosodást, pozitív gondolkodást ígérő tanfolyamok, mindenki úgy érzi, hogy Ő ehhez ért, tanítani is tud embereket! Nekem kicsit marketing szagú, az árat nem tudom, de általában az is horror szokott lenni!
  Az meg hogy bárki elérhet mindent amit csak kigondol egyszerűen nem igaz, ez félrevezetés, azt sugallja, hogy csak gondolok rá és máris megkapom… Ez azért nem ilyen egyszerű. Vannak irreális dolgok is, ami beletartozik a bármibe!
  Ha kiáll valaki a miskolci gyors elé, hogy puszta gondolattal megállítja, az ugye irreális és egészségtelen. Tehát vannak fizikai törvények amik nem áthághatók. Vannak testi adottságok, és vannak természeti törvények is! Ezeket nem lehet áthágni, és persze nem is érdemes, nincs értelme. Aki erre nem tudatos össze vissza fog vonzogatni eredménytelenül! Vannak tőlünk független dolgok is. A példaként említett nyugdíj amit az állam fizet, vagy nem fizet. A milliárdos ember pénze, ami ha bedől az a valuta amiben tartja semmit sem fog érni. És ugye az is elképzelhetetlen, hogy holnaptól mind a 7 milliárd ember használja a vonzás törvényét és mindenki milliárdos akar lenni, nyilván lehetetlen mert annyi pénz nincs is. Aki milliárdos az azért van mert másoktól kap pénzt valamiért cserében(jó esetben!!) Nem terem a fán nem is tud nyomtatni, tehát csak másoktól tud kapni.
  A tiszta szándékú “jó” dolgoknak van realitása, értelme és haszna de nem 2 nap alatt. A természetellenes haszontalan dolgok csak energiát rabolnak el tőlünk, még ha pozitívnak is gondoljuk őket:
  Természetesen a tudatos vagy pozitív gondolkodásnak számos nagyon előnyös tulajdonsága van, sok mindent meg lehet változtatni, de tudni kell mi- mire való!! Ez megint csak nem 2 nap megérteni, és főleg megcselekedni!!
  Lehetne az embereknek egyébként nagyon hasznos tanfolyamokat szervezni, ahol a tudatos lét a másként gondolkodás magvait el lehetne vetni, amit majd mindenki saját maga végig szenved. Itt az emberek 99 %-ánál azt kellene elsősorban elérni, hogy ezen egyáltalán hajlandók legyenek gondolkodni, sőt hogy egyáltalán legyenek önálló és ne a médiából vett gondolatai!!! Talán ezzel kéne kezdeni!!De csak ehhez szükséges van több évre és nem 2 napra….

 3. Már nem fog működni a vonzás törvénye sem. amúgy is ez egy jó kis humbuk.
  Az elkövetkezendő időben mindenki, az eddig meg nem oldott problémáit fogja folyamatosan megkapni, addig míg meg nem oldja. Sokaknak ez elég kemény lesz, és csak kapkodják majd a fejüket.
  Bármi is történik, energia egyensúlyra kell törekedni. Ez valójában azt jelenti, hogy találd meg azt az állapotodat, ahol jól érzed magad, és ebből az állapotodból semmi ne tudjon kibillenteni. Csak akkor érzed magad jól a bőrödben, ha rendes ember vagy, vagyis mikor betartod a rendet, és az szerint is élsz. Aki megtalálja a rendet, és az szerint is él, azok elég könnyen meg tudják az elkövetkező hónapokat élni, még akkor is, ha nehéz helyzetbe kerülnek. Hiába vigyorogsz, hiába fogod magadra erőltetni, hogy jól érzed magad, ez csak egy olyan álca lesz, amely hamar le fog hullani rólad. Egyedül az segít, ha nem csapod be magad, és rendes emberként kezdesz el viselkedni. Az nem elég, hogy rendes embernek tartod magad, úgy is kell élned. Az sem fog számítani, minek képzeled magad, akár bolondnak is tarthatod magad, vagy aminek akarod, csak egy lesz a lényeg, hogy rendes emberként viselkedsz e.
  Vagy rendes ember vagy, vagy nem vagy rendes ember.
  Egy elhatározás, és utána megcsinálod az elhatározásodat. Tehát egy pillanat műve. Nem kell hozzá évek tanulása sem.
  Olyan nincs, hogy kicsit rendes vagyok, vagy törekszem, hogy rendes ember legyek. Ezek magad becsapásai.
  Nem fog számítani, milyen tanfolyamot végeztél, nem fog számítani milyen képességeid vannak, nem fog számítani, kikkel kommunikálsz, akár külhoniakkal, akár külvilágiakkal, akár égiekkel, csak egy számít, rendes ember vagy, vagy sem. Senki nem fog rajtad segíteni, csak magad tudsz segíteni magadon azzal, hogy rendes ember vagy.
  Amikor rendes ember vagy, azt tudni fogod, és azt is mikor nem vagy az. innentől nem kell magyarázni semmit, hogy ki a rendes ember.
  A rendes ember fogalmába beletartozik az is, hogy etikus ember vagy, de a rendes ember ennél többet jelent. Ezt azért mondom, hogy ahol csak az etikáról hallottak, ők is tudjanak valamihez viszonyítani. Az etikus embert magyarul tisztességes embernek is nevezhetjük, így a rendes ember is tisztességes. Valójában a rendes embert nem tudod leírni kifejezésekkel, csak át tudod élni.
  Ez lesz a következő időszak mérvadó jellemzője, még akkor is, ha számlát egyenlítesz ki, vagy olyat teszel meg, amit nem szeretnél megtenni, csak a jövőd miatt még is meg kell tenned. A számla kiegyenlítés, vagy bizonyos cselekedetek megtétele is lehet az egyensúlyra törekvés feltétele, hogy utána lehess, elérd, hogy rendes ember tudj lenni.
  Ez az egyik legnehezebben elérhető, ugyanakkor a legkönnyebben elérhető emberi állapot. Kinek mi a könnyű, és mi a nehéz, azt te döntöd el, hogy melyiket választod, és utána mit tartasz be.

 4. Egy kis segítség:
  Aki elkezdi magyarázni neked, hogy ki a rendes ember, annak fogalma sincs, mit jelent rendes embernek lenni. vagy ha nagyon bizonygatja neked, hogy ő rendes ember, arról biztosan tudhatod, hogy nem rendes ember. Csak a cselekedetein keresztül tudhatod meg valakiről, hogy rendes ember e. Azt figyeld, mit cselekszik, mit tesz az életében, és ennek mi a hatása. Ne te ítéld meg, hogy a másik ember rendes ember e, hanem a cselekedeteinek hatása lesznek azok, ami megítéli az illetőt. Ez azt jelenti, hogy nem kell megítélned, hogy az illető cselekedetei, neked, vagy másoknak hasznos e, hanem a cselekedetek hatása az, ami az ítéletet hozza magával..

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL