ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

A világ legboldogabb embere

by / vasárnap, 01 december 2013 / Published in Egyén és önismeret, Jegyzetek, Meditációk, News
RICARD1-1024x1024

Szerinted ki a világ legboldogabb embere? A Wisconsin-Madison Egyetemboldogságkutatói szerint nem más, mint a Nepálban élő, francia származású buddhista szerzetes, Matthieu Ricard“A boldogság egy belső érettség eredménye. Csakis tőlünk függ, és türelmes, napról napra végzett munka árán érhető el. A boldogságot fel kell építeni, és ez sok erőfeszítést és időt igényel. Hosszú távon a boldogság és a balsors létforma vagy életművészet.”  Matthieu Ricard

Ricard-t 2008-ban “nyilvánították” a világ legboldogabb emberévé, miután önkéntesen vett részt a Wisconsin-Madison Egyetem boldogságfelmérésében.

Több száz meditáló embert vizsgáltak meg a tanulmány kapcsán, és Ricard boldogságszintje döbbenetes mértékben kiemelkedett a vizsgálati alanyok közül.

A kísérlet folyamán a neurológusok pontosan 128 elektródát helyeztek el az akkor 66 éves Ricard koponyáján.

Az elektroenkefalográf (EEG) agyi felvételei kimutatták, hogy különböző típusú meditációk közben Ricard (és a többi meditáló) agya gamma hullámokat bocsájt ki, melyek a tudatossághoz, figyelemhez, tanuláshoz és memóriához kapcsolódnak.

Emellett a felvételek az agykéreg bal prefrontális részében kiemelkedő aktivitást mutattak. A tudósok szerint ez a fő oka annak, hogy sokkal magasabb Ricard boldogságszintje, és a negatív érzelmeket sokkal sikeresebben tartja távol magától, mint mások.

Ezek a kutatások úttörőnek számítanak a neurológia területén, bár sok éve végeznek már rövid és hosszú távú kísérleteket a meditáló személyek lelki egyensúlyával és együttérzésével kapcsolatban.

A tudósok elképesztő eredményeket tapasztaltak azoknál az embereknél, akik hosszú órákat töltöttek napi szinten meditációval, de ami a „normál földi halandók” szempontjából még érdekesebb, hogy már heti háromszor 20 perc meditáció is látható változásokat produkált az agyban!

Érdemes megismerkedni Matthieu Ricard élettörténetével, mely érdekes fordulatokban bővelkedik.

Share and Enjoy

One Response to “A világ legboldogabb embere”

  1. A buddhista meditáció nagyon veszélyes önmagnyugtató kísérlet, mert ha valaki valóban rendszeresen végzi és nem csak szélhámoskodik, akkor bizony a hozzá használt,-lásd ezt,- lásd azt,- marhaságok miatt skizofrénné válhat az illető és bizony nem a Gangesz partján fognak feltartott karral üldögélni, mint bekattantak, hanem a Tisza vagy épp a Duna partján és utólag, különösen hogy az egészségügyet tönkretették, senki nem fog arra gondolni, hogy az új beteg hallucináló, becsületesen valóban a hinduk baromságát gyakorolta ismételten! Felháborító az is, hogy egyáltalán beengedték a határon az indiai marhaságokat amit tudatosan a nyomorgó, és érinthetetlenek számára talált ki a pofátlanul vagyonos réteg. arról nem is beszélve hogy semmi helye itt hazánkban mindenféle sóderoló szerzetes önjelöltre, mert vagy téveszmés barom vagy szélhámos bemelegedett” marokmarcsás! Gondolkodjanak már egyszer magyar létükre! Rendszerváltás óta készakarva engedték beáramolni ezt a sok baromságot, hogy a magyar népet is elsötétítsek vagy ezzel a hit-kitalációval vagy egy másikkal valamelyikkel majd csak sikerül nem igaz? —és Önök mint magyar egyetemet végtettek ehhez még hozzá is járulnak.Milyen jövőnemzedéket akarnak így felnevelni? Hiszen még a keresztény vallás is tele van kitalációval, nem hogy a hinduk ökörségei. Újra-leszületés? ezt terjesztik nálunk is? Direkt elmentem egy LÉT-konferenciát meghallgatni, annak a bal&asznak aki ezt kézzel lábban fotókkal magyarázta, fogalma sincs arról, hogy mitől élő az élő, arról pedig végképp halvány gőze se volt, hogy mi az életben a lélek. De azért az az idióta, belepréselte volna a távozó lelket egy magzat testébe. Valóban lehetnek emlékeink mint ha a mi életünk lett volna, ez gyermekkorban még erősen elő is jöhet –ennek is a lélek az oka- de ezeket az élet-töredékeket, a DNS kódjain örököljük, mint az őseink haja, szeme színét, vagy ép a tehetségét, de még testi, agyi betegségekre való hajlamot is.

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL