ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

A tudatalatti tízparancsolata

mqdefault

Balogh Béla tatai előadása – 2014. február. A felvételt a Youtube törölte, ezért új helyre tettem fel.

Share and Enjoy

2 Responses to “A tudatalatti tízparancsolata”

 1. Tehát felülírod a tudatalattidat egy programmal. Mit is értél ezzel el? Valójában csináltál magadnak egy még nagyobb galibát. Van egy programod a tudatalattidban, ami épp nem fut, és van egy programod, a tudatalattidban, ami fut.Ha még e két programot össze is kevered, hisz a nem futó program azon részét, ami neked jó megtartod, mi is történik? Nem érzed, hogy ebben van egy kis bibi, Mi történik akkor ha olyan hatás ér, hogy elkezd a nem futó program újra futni, vagy csak egy része kezd újra futni. Megint felülírod? Olyan ez, mikor valamit elodáznál és nem megoldod. Mi az igazi probléma? Az hogy ott van a tudatalattidban a program, és akár fut, akár nem fut, az akkor is ott van, és bármikor hatással lehet rád. Ha olyankor kezd el futni, mikor épp nem kellene, hát az elég nagy gáz. Mikor tudod megoldani a problémát? Ha nincs a tudatalattidban semmilyen program, ami rád hatással lehet, sőt nem is engeded, hogy bármilyen program bekerüljön a tudatalattidba. Ahhoz hogy valami ne hasson rád, meg kell ismerned. Mihelyt megismerted a tudatalattid programját, már nem fog rád hatni, és ha ekkor törlöd, mert hisz azt tudod törölni, amit ismersz, már meg is oldottad a gondodat.
  Remélem érted már, mi a bibi ebben a módszerben. Jól átvered magad, és látszólag csinálsz egy sikeres életet, de a valóságban csak elodáztad a problémát.
  Hosszú távon igen nagy gondot csinálsz magadnak, hisz akár egy következő életben mikor nem ismered ezt a felülírásos módszert, akkor elkezd futni akár mindkét programod, vagy akár az összes programod, ráadásul ezek jól össze vannak keverve, és már olyan nehézzé válik az életed, hogy nem is bírod el..
  Találkoztam hasonló módszerrel, de csak hasonlóval a szcientológusoknál, de ők megismerik a tudatalattiban lévő programot, és utána törlik, végül semmi nem lesz a tudatalattiban, ami hatna rád. Van még egy érdekesség a szcientológiában, hogy megtanulják azt a módszert, hogy ne lehessen új programot berakni a tudatalattidba.
  Másként is elmondhatom. A mikor mérges vagy felkevered az aurád alján felgyűlt szemetet, és így sötét lesz az aurád, Valójában a tudatalattidban lévő szemét az amit felkeversz az aurádban. Ha ezt a szemetet, kiszeded az aurádból, vagyis kiszeded a tudatalattidból a programokat, akkor nem tudsz semmit felkeverni, így mindig tiszta lesz az aurád.
  Az a legérdekesebb az egészben, hogy beviszel egy újabb programot, egy újabb szemetet az aurádba. Akármilyen sikeres is vagy, minden program amit beviszel a tudatalattidba, az minden szemét, de nevezhetjük illúziónak, fátyolnak, átverésnek, meg annak nevezed, aminek akarod. Lehet, hogy most segít sikeres emberré válnod, de egy másik élethelyzetben biztosan káros, hisz szemét. Változzon meg csak néhány dolog az életben, és már érzed is, hogy nehézzé válik az életed. Minél több szemetet halmozol fel, mikor újabb programot viszel be a tudatalattidba, elérkezel odáig, hogy nem fogod tudni kezelni a tudatalattidat a tudatosságoddal sem, és ekkor beüt a csőd. Nem érdemes növelni a tudatalattidban lévő programok mennyiségét, hanem azt csökkenteni kell.
  Ha nem hiszed, járj utána, de inkább ne csináld, és akkor nem kell rájönnöd, így nem kapsz egy nagy tapasztalatot.
  Minden, ami könnyű, az nagy valószínűséggel számodra káros. El tudod képzelni, hogy egy ilyen könnyű módszerrel, helyre lehet rakni véglegesen a tudatalattidat?.

 2. Ha nem tudod, azt amit fentebb leírtam, akkor már abból rájöhetsz, hogy valami nem jó, hogy tízparancsolatot használtak a címben.
  Ki az aki neked parancsolatot, törvényt adhat, amit tarts is be?
  Senki.
  Nagyon sok univerzum van, és ezek az univerzumok nem egy kaptafára lettek teremtve. Minden univerzumnak van egy rendje, ami szerint működik. Ha nem tartod be annak az univerzumnak a rendjét, amiben épp vagy, hát elég kellemetlenül tudod érezni magad. Ha beraksz a tudatalattidba olyasmit, ami ebben az univerzumban sikeres életet eredményez, akkor egy másik univerzumban esetleg szenvedést fog ez okozni neked. Ezért kell inkább megszabadulni a tudatalattidban lévő programoktól, és nem berakni még újabb programokat. Nem attól élsz, mert a tudatalattidban vannak programok, és ezáltal bizonyos dolgokat automatikusan végzel. Ez egy elég nagy butaság, ha elhiszed. Pont az a legnagyobb gátad a felemelkedésben, ha automatikusan reagálsz dolgokra, és azt hiszed, mert egy adott szituáció hasonlít egy másikhoz, azt úgy is kell megoldani, mint ahogy eddig, ahogy a tudatalatti programod diktálja. Elveszed magadtól a lehetőséget, hogy változatosan élj. Minden helyzet más, és minden helyzetet másként érdemes megoldani, de úgy, hogy az adott univerzum működési rendjét betartod. A rend nem törvény, és nem parancsolat, de főként nem mások törvénye, és mások parancsolata. Amikor valamilyen kellemetlen helyzetbe kerültél, és így meg nem oldott helyzeted lett, akkor mindig az adott univerzum rendjét hagytad figyelmen kívül, és ekkor mindig mások diktálták neked a törvényeket, és parancsolatokat. Ha magadra, a magodra hallgatsz, akkor mindig a rend szerint oldod meg a helyzeteket, és mindig jól fogod érezni magad a bőrödben, mert betartod az adott univerzum rendjét, és így rendes ember vagy.
  A rendes ember az, aki betartja a rendet, az univerzum rendjét, ami élteti az univerzumot, így téged is. Ahogy te élsz, úgy az univerzum is él.
  Figyeld az embereket, figyeld a helyzeteket, de ne ítéld meg egyiket sem, és akkor a helyzet megnyilvánulása, következménye egyszerre tudatja veled, hogy az adott helyzetben betartották e, vagy betartottad e a rendet, vagy sem.
  Nézz meg egy gyermeket, nála mi a helyzet megnyilvánulása, és egyszerre rájöhetsz, hogy ő ismeri a rendet, míg te vagy elfelejtetted, vagy nem akarod tudni a rendet.
  Sok olyan is van a videóban, ami még fontos is lehet egy adott szituációban, de egy ilyen logikával összerakva, már az egész semmit nem nem ér, mert tévedésekhez vezet.

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL