ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

A tojáshéj hasznossága

by / csütörtök, 26 szeptember 2013 / Published in Élelemtermelés, Jegyzetek, News
b_200_200_16777215_00___images_watermarks_tojashej

Tojás nélkül nincs háztartás, beltartalma egészséges, külseje pedig sokféle módon hasznosítható.

Jó súrolószer, jó a növényeknek és állatoknak, az arcbőrnek, de a lefolyónak is. Íme öt hasznos tipp a tojáshéj újrahasznosítására.

1. Keverjük össze szappanos vízzel az összezúzott tojáshéjat, ezzel karcmentesen, de alaposan lesúrolhatjuk edényeinket.

2. Daráljuk le a héjat, tegyük bele a konyhai mosogató szűrőjébe, hogy felfogja a maradékot. Szép lassan olyan kicsik lesznek a darabok, hogy távozni tudnak a lefolyóban.

3. Az összezúzott héjaknak a növények is örülni fognak, hiszen magas kalciumtartalma jót tesz a palántáknak, a meztelen csigák viszont utálják.

4. Kozmetikumként is használhatjuk, arctisztítónak nagyon apróra zúzzunk össze a jól megmosott tojáshéjat, és azt keverjük össze a fehérjével. Az így kapott krémet addig hagyjuk az arcon, míg megszárad, utána bő vízzel mossuk le. Hogy a sárgája se vesszen kárba, dörgöljük be a hajtövekbe, és 15 perc után mossuk le. Ez a módszer elsősorban a zsíros fejbőrűeknek ajánlott.

5. Ha a tojáshéjakat a sütő legmagasabb fokozatán fél óráig sütjük, majd összetörjük, remek kalciumpótlót nyerünk a kutyáknak. Mivel a baktériumok a magas hő hatására elpusztultak, nyugodtan keverhetjük a zúzalékot az ebek ételébe.

Share and Enjoy

One Response to “A tojáshéj hasznossága”

 1. A régi forrás szerint tojáshéjat használtak az őseink, mikor követ öntöttek. Ugye egy piramist sem nehéz felépíteni, ha zsalut, és kőöntést használnak. Ennek a kőöntésnek még egy előnye, hogy bármilyen kőzuzalékot lehet használni. Még a mózesi agyagtáblákat is lehet önteni, s odaadni neki, mert akkortájt így történt. Még Indiába is jutottak ebből az agyagtáblából.
  Jázsdi Kis Imre honlapján találtam e szövegrészletet. A forrás teljesen hiteles, már csak azért is, mert tényleg a leírás alapján kell a követ önteni. Természetesen mindent be kell tartani, tehát azt is, hogy szívvel kell a követ önteni. Érdemes a többi információt is megfigyelni, mert sokat elárulnak az előző korokról.
  Üdvözöllek a smaragd úton! A túró legyen (fehér) félszáraz és meleg, mint tenmagad. Törlappal krémesre kenvén, erre hinthetni az calciumot. A calcium: tikmonynak (tojás) héja, cserefa hőjével, de nem lángjával, hogy vizit mind kiadja, vagy pedig csontokbúl ugyanképpen készülhetni. A három kettő osztata légyen a túrú, egy osztata pedig az örölt calcium. Déva legendája nem elöljáró receptúra, mert
  hogy nőd iránti szeretetem gátja ennek a javallatnak. Vízbe óttás elött alló kö is aképpen míveli a kémia dolgát, mint előbb soroltak. Kicsiny idő teltével, mintha tésztát kezdenél dogasztni, kevergesd a két anyagot szemednek örzésivel. Mikorand egy részt mutatnak, akkor a könek legfinobban lisztjét tedd mellejük a kevergetés elhagyása nélkül. A lobogó vízbe tsurgatott tészta hígságánál azt a zuzalékot adjad mellejek,miknek együttállását kívánod! Az veres szín elérése, ha szívednek ohaja, vérrel, avagy rezsdával is kecsegtet, a könek keménységének nem vetvén gátot. Az Taljánok kazeinnak híván, Kazária nevét adva, mig a Mag-ia-ár urságát jelenti, úgy tudásban, mint T-uru fogalomban. Vezette már kán-G-uruk földén barka gázunk akkor is, mikor dínó-urus társunk vala a nagy építésekben. Es ezen anyag jelen vala vélünk alsó világaink, és hegyeink vonalba építésében is, megkerülve Geát az Ő tiszteletjére. Úgy nyúljál hát ez anyaghoz, oj tisztelettel, mint teszik ezt Indus testvéreink évi rituáléban, kik tudván tudják az életnek ár-amlási alul, és felül is, Nap Hold Föld erejét létünkért rajta keresztül adják. Az URU műveletjeirül beszédem befejeztem.
  Ilyen Kőöntési technikával lehetett hegyeket is építeni, mikor arról hallasz, hogy épített táj. A tájak meg beszédesek, ha ismered a régi neveit a tájnak, folyónak, településnek, stb. Az így készített kő 40 perc alatt megköt, és még víz alatt is lehet használni.
  Forrás weboldal:
  http://hunszkita.com/news.php

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL