ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

A nemzetet teremtő tudat

DSC_3105akk-199x300

Varga Csaba szociológus, filozófus előadása az Útban az Aranykor felé című konferencián, Debrecenben.

Share and Enjoy

2 Responses to “A nemzetet teremtő tudat”

 1. Csicseri Orosz Imre véleménye:

  Érdekes gondolatok vannak a videóban, előadásban.
  Aki a természetet figyeli, az, mindent tud, mert a saját fejlődését elősegíti, hisz számtalan példa van a természetben, amit épp most él át.
  A folyó is egy jó példa. Minden vízcsepp, mikor leesik, nem is tudja, de az óceán felé törekszik. Közben összeszed egy csomó piszkot. Nem marad tiszta, míg elér az óceánhoz. Ahhoz, hogy megtisztuljon fel kell emelkedni az égig, és a nap tisztítja meg. Hasonló a folyamat, az emberek életciklusában is. Amikor elérjük, hogy semmi nem szennyez bennünket, vagyis a vízcseppet, míg elér az óceánig, akkor igen előre haladott az emberiség.
  A Földön nem csak egy folyó van, ha a folyót nemzetségnek vesszük, de mind az óceánba igyekszik, és az óceánban jön rá a folyó, nemzetségek, hogy egy a többivel, a többi folyóval, a többi nemzetséggel. A különböző nemzetségek csak annyiban különböznek egymástól, hogy mi a feladatuk az egész emberiségben. ennek megfelelően járják saját útjukat, és segítik egymást képességük, és tehetségük szerint.
  Az óceán jelképezi az összes lényt a mindenségben.
  Ha ezt megérted, akkor már tudod, hogy nincs nemzettudat, nincs nemzeti szeretet, nincs nemzeti jóság, nincs nemzeti igazság, hanem csak az óceán van, ami semmi más, mint egy nagy vízcsepp, az egy tudat, az egy szeretet, az egy igazság, az egy jóság. a kérdés, hogy az egyes emberek ezt mennyire tudják felismerni, elfogadni, azonosulni. Meggyire tudják befogadni. Mindegyik út fontos, de aki keveri az utakat, az sehová sem ér el. Ha a tudatosság útját járod, akkor ne keverd a szeretet útjával. Ha az egyiken emelkedsz, akkor úgy is megcsinálod, hogy a többi is emelkedik. Nem lehet másként, mert az szinte automatikus. Ha kevered az utakat, akkor mindig elölről kezded, mikor váltasz.
  Ha mégis úgy képzeled, hogy van nemzettudat, akkor vagy nem tudatosodtál még eléggé, vagy az egység megértéséhez kell neked grádiens, vagyis kisebb megértési lépcsőkön mész fel, mert elsőre nehéz megértened, vagy olyat fogadtál el másoktól, ami nem igaz, vagy féligazság (,ekkor el kell engedned a hazugságot, vagy féligazságot).
  A lényeg, hogy meglepett a videó, és ez a jó. Látom a fejlődést.
  Még egy dolgot jeleznék. A nemzet stratégia, mint olyan nem létezik, és előre nem tudod leírni, hogy mi történik. Akik eddig elkezdtek nemzetstratégiát csinálni, azok mind rájöttek, hogy lehetetlen megcsinálni. Amúgy megélhetésnek és fejlődési lépcsőnek jó, de csak azoknak, akik ezzel foglalkoznak. Bizonyos megfigyelésekből az elme ki tud valami hasonlót következtetni, mint az isteni terv, ha az elme tiszta, de sosem lesz ugyan olyan, mint ami valójában megtörténik. A legtöbbször egészen más jön ki, mert az elmében sok a téves adat.
  Ebből is látható, hogy mondjuk a cionisták, vagy bármilyen szabadkőművesek által előre kitervelt elképzelés biztos, hogy nem valósulhat meg, bármennyire is igyekeznek ezt megvalósítani.
  Egyedül az Isteni terv az, ami megvalósul.
  Ha magyar vagy, akkor tudod, hogy azért nem tudsz egy magyarnak parancsolni, és egy magyarra rákényszeríteni az akaratodat, az elképzelésedet, a nemzet stratégiádat, mert egy magyar az Isteni tervet csinálja. Folyamatos kapcsolatban van egy magyar az Isteni párral, a férfiak főleg a Nagyboldogasszonnyal, az Istenanyával, a nők főleg az Istenatyával, az atyaistennel. Természetesen, mivel minden emberben meg van mindkét minőség, ezért mindenkinek el kell fogadni az Isteni párt, amit mikor teremtenek, csak Istennek nevezünk, mert a teremtésben Ők egyek, mint ahogy az ember, mikor teremt, akkor a férfi és a nő egyek. Nem tud az ember sem, egyedül teremteni. csak férfi és nő egységében, még akkor is, ha soha nem találkoznak az életük során, vagy a Föld különböző helyein születnek, ha tapasztalatot szereznek. Mielőtt megszületünk, a lelkünket kettévágja Isten, úgy mint mikor egy vízcseppet két részre veszünk, és megszületünk nőként, és férfiként, akik teljesen egyenrangúak, csak mindegyiknek más a feladata. Sosem születünk meg azonos neműként, mert akkor nem tudnánk teremteni.
  Ne keverd össze a fogalmakat. A magyarok Istene a magyarok védő istene, védelmezője. Minden nemzetségnek van egy védelmezője, így a magyaroknak is. A magyarok istene nagy hatalommal bír, és ezért érdemes tőle kérni segítséget. A magyarok nagyasszonya, ha ismered a magyar nyelvet, akkor tudod, hogy a magyarok első asszonya, akit magyar királynéként ismerünk. Ne keverd össze, mert sok embert kiáltottak ki nem magyarok, vagy tudatlan magyarok magyar királynénak. Lásd “világ királynéja az angol királynő” – sosem volt az angol királynő a világ királynéja, de próbálták ezt elhitetni a világgal. Ilyen példa, a habszburg királynők – Ők sem voltak soha magyar királynők, csak bitorolták a címet, de semmi spirituális hatalmuk nem volt.
  Szűz Mária, meg boldog asszony, és a néphitben “Kis boldog asszonynak”, vagy “Kisasszonynak” is nevezik, és ezzel nem kisebbítem az érdemét, amit az emberiségnek tett.
  Az isteni pár a Napisten, Köristen, röviden a Nap, és Földanya, másként Gea révén nyilvánul meg nekünk embereknek legtöbbször.
  Atya, fiú szentlélek háromszöget, én a felemelkedés háromszögének ismerem, ahol az Atya Buddha-tudatosság, a fiú Jézus-igazság, a szentlélek, a jóság. Igaz a megfogalmazása a háromszögnek, hogy Isteni háromszög, mert a szeretet, ami e pontokat összefogja, az Isteni pár, röviden Isten. Isten alatt soha nem egy istent értünk, hanem az Isteni párt, amikor egységgé válnak. Ha ezeket tudod, sok minden a helyére kerül.
  Nagyon sok elnevezése van az Isteni párnak, a Napnak, és a Földanyának, stb, de pontosan járj utána, kit is értenek az elnevezés alatt, mert sok kellemetlenségtől szabadulsz meg, ha nem kevered össze az Isteneket. Az elmúlt évtizedekben,
  főleg keverték a meghatározásokat. Ha kevered az imáidban, akkor ne csodálkozz, ha cifra helyzetbe kerülsz.

 2. Csicseri Orosz Imre véleménye:

  Kis kiegészítés:
  A buddhizmusban az isten fogalmán egészen mást értenek, mint a keresztyén hitrendszerben. Amit a keresztény rendszerben “Egy Isten”-nek fogadnak el, a buddhizmus rendszerében mivel térben gondolkodnak szintén meg van az Egy Isten-i minőség, aspektus, amit az galakszisunk központi magjának neveznek, de a buddhista rendszerben más elnevezés is lehetséges. Utána kell nézni, akit ez érdekel, vagy aki a Budha, Buda útját járja.

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL