ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

A Most hatalma

by / csütörtök, 17 szeptember 2015 / Published in Egyén és önismeret, Jegyzetek, News
szem

A most hatalma rövid idő alatt bebizonyította, hogy az egyik legnagyobb spirituális könyv, amelyet manapság írtak. Ez a könyv egyfajta szavakon túli hatalomról szól, és képes elvezetni minket egy – a gondolataink mögött lévő – jóval csöndesebb helyre, ahol megoldódnak gondolat teremtette problémáink, s felfedezzük, mit is jelent létrehozni egy szabadabb életet. Eckhart Tolle szavaival élve: „Én az emberi tudatosság mélyreható átváltozásáról beszélek. Nem úgy mint egy messzi jövőbeni lehetőségről, hanem valamiről, ami most elérhető – nem számít, ki vagy és hol élsz. Láthatóvá válik, miként szabadíthatod fel magad az elme fogságából, és hogyan léphetsz be a tudatosság eme megvilágosodott állapotába, s milyen módon tarthatod ezt fenn a mindennapi életedben.” E kötet minden részében speciális gyakorlatok és egyértelmű kulcsok vannak, amelyek megmutatják, hogyan fedezzük fel magunknak a „megbocsátást, könnyűséget és fényességet”. Ezek akkor érkeznek meg, amikor lecsendesítjük gondolatainkat, és látjuk a világot elterülni magunk előtt a jelen pillanatban. Olvassuk a könyvet lassan, vagy éppen csak nyissuk ki hirtelen, töprengjünk a szavakon, s a közöttük lévő űrön, hogy – talán egy idő után, talán azonnal – felfedezhessünk valami „életmegváltoztató” összefüggést. Találjuk meg a hatalmat: a képességet, hogy átalakítsuk, és emelkedetté tegyük életünket s világunkat is. A lehetőség itt van, most, ebben a pillanatban: a szent jelenlét a Létezésünkben. Egy hely bennünk, ami mindig jelen volt, és mindig is jelen lesz a zavaros életen túl, a nyugalom világa a szavak mögött.

 

 

Share and Enjoy

One Response to “A Most hatalma”

 1. Ide írom le, bár nem ehhez a cikkhez tartozik:
  Bárminek is mondják, migrációnak népvándorlásnak, rabszolga kereskedelemnek, stb.
  Ne foglalkozz vele.
  Amennyire tudod, amennyire megteheted, ne folyj bele ebbe a folyamatba. Ne gondolkozz rajta, de még véleményt se mondj róla, főleg ne élőszóban.
  Valójában még érzelmed se legyen, főleg ne düh, vagy félelem.
  Nem jó, nem fog működni, ha bármelyik megítélés mellé állsz. Szóval ne gyűlöld, ne tegyél ellene, és ne áll ki mellette, főleg ne segítsd se pénzzel, se tettel, imával, meditációval a folyamatot. Nagyon vissza tud ütni, ha mégis belefolysz.
  Igen sokba kerül.
  Ez is egy olyan folyamat, ahol az ocsú elválik a magtól.
  Nem magyarázom meg miért, ha nem tudod, úgy sem értenéd meg a magyarázatot sem.
  Ahogy nézem, sajnálatosan olyanok is beleesnek ebbe a folyamatba, részesei lettek, akik már rájöttek egy s másra.
  Ne ülj fel semmiféle hangzatos szövegnek, érzelemnek, még ha a legjobbnak tartott barátod, ismerősöd mondja is, amely bele akar rángatni a folyamatba.
  Ne mondj vélemény sem a folyamatról.
  Ha belekerültél a folyamatba bármilyen módon, akár beszéd útján is, a lehető leghamarabb lépj ki a folyamatból.
  Ne legyen semmi közöd a folyamathoz.

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL