ELFELEJTETTED ADATAIDAT?

A magyar és a testvérnépek őstörténete – 1.

by / szerda, 13 január 2016 / Published in Hagyományörzés, Jegyzetek, Kozsdi Tamás, News
magyarorszag_szivemen_vilagkiallitas2010

A magyarok történelme a Föld nevü bolygón.
Ajánló egy hatalmas és átfogó munkához, mely június 30-tól a Youtube-on elérhető, hallgatható.
Tömör, átfogó kép egy közel 100 éves budapesti előadássorozat jegyzetekből (prof. dr. Cholnoky Jenő kolozsvári tanár) és prof. Szilvay Gyula hatalmas kutatómunkájából.
A történet onnan kezdődik amikor még 2 holdja volt a Földnek. Aztán a “vízözön” előtti sok évezredből több száz oldalnyi emlék következik, olyan korokból, amikor még a “nyugati” népek, vagy a zsidók, vagy a rómaiak, vagy az árják, vagy a görögök még nem is léteztek. Viszont a Mú és Atlantiszt túlélt magyáknak és rokonnépeiknek akkor már igencsak régi történelmük volt.
A mű a Kárpát-medencét is 12 ezer év távlatában vizsgálja, de tételesen átvéve a bolygón magyar szempontból a Kaukázust, Kashmirt, Nepált, Afganisztánt, Pakisztánt, Indiát, Mezopotámiát, Egyiptomot, stb. Tárgyalva az etruszkokat, a besenyőket, a kunokat, jászokat, a hajdúkat, a kazárokat, a szabírokat, pannonokat, matyókat, “sumérokat”, úzokat, föníciai rokonokat stb.
Külön nagy fejezet szól a magyarságról, a népünk összetételéről, a magyar ! mitológiáról, a politikai szerveződésünkről.
A Kárpát-medencét nem egyszer, idemenekülve foglaltuk el, hanem az elmúlt 12 ezer évben sorozatosan és számos törzsünk áramlott ide be, és a hun, avar, magyar “honfoglalás” mindegyike egy soktörzses szövetségi beáramlás, visszatérés volt, ám ők sem üres birodalmat találnak itt.
Cholnoky-Szilvay anyaga átutazta a 20. századot, San Franciscoban adták ki (talán a 80-as években – nincs jelölve). A munka folytatható!!! És folytatni is kell.
Akinek nincs ideje kutatni csodálatos és hatalmas emlékezetünket, annak ez a több mint 12 órányi tömény magyar világtörténelem kellő segítség lehet. De ne várja senki, hogy ez a mű olvasmányos lesz és meseszerűen, Jókai stílusában elregéli a múltunk. Ez nem az a munka. Itt a láncolat, az összefüggés, a kódok jelennek meg, amelyek töménytelen forráson alapszanak. Nem mese tehát. Kódok az emlékezetünkhöz, amelyek jórésze hazánkban teljesen ismeretlenek!
Ha a mű tényleg annyira értékes és jó, ahogyan kutató társaim és magam is találom, akkor jusson el minden kisiskoláshoz és minden magyar emberhez. A mű komoly gondolkodásra és – akár – kutatásra is serkenthet.
Jó szórakozást kívánok!
Kozsdi Tamás, 2015. június 29.

Share and Enjoy

One Response to “A magyar és a testvérnépek őstörténete – 1.”

  1. Nagy izgalommal és már úgy is mondhatnám, hogy mély “SZENVEDÉLLYEL” várom . Hiszen az utóbbi éveim során (szinte) minden napom valamelyik szakát ezen dolgok búvárkodásával töltöm és egyre mélyebbre és mélyebbre ásom magam (szellemiségét) ebben az irányban ! Valami “belső tűz” az , mely nem hagy nyugtot , és önmagam belső sugallatára vetettem magam e keresés irányába. Csupán számomra kevés a “forrás anyag” , mivel itt a netten és még egy-két valós értéket képviselő könyvekből tudok meríteni “MEGÉRZÉSEIM” valamint (rám nagyon jellemző) álomvilágom “KÉPEIBŐL” , melyeket már mára Isten Kegyelme és segítsége által egyre inkább sikerült és sikerül megfejtenem , annál is inkább , hogy 69.-évemet élem és eddig a különös álmaim formát öltöttek itt a fizikai világban szép sorjában (jók-és kevésbé jók) egyaránt ! Lassan-lassan összeáll a bennem kavargó “LÁZAS KÉP” ! Ugyanis én nem tudom, más hogyan van ezzel, de én csak “KÉPEKBEN” tudok gondolkodni és álmaim is mind képekben zajlanak és szépen eseményeket kirajzolva , s ami a meglepő , hogy volt olyan (mikor nagyon szorult helyzetbe voltam),- hogy már másnap reggelre , de volt olyan, hogy pár hét múltán vagy olyan is, hogy 12 évre , de hajszál pontosan öltött formát azaz valósult meg ebben a fizikai világban (anyagi síkon) ! Ezek a történések mindig mélyen érintettek, de mégis a tudatom mögé igyekeztem rejteni és az éppen soron lévő megélhetésem-megélhetésünk érdekében igyekeztem tenni a dolgom !
    Viszont ahogyan 2004-től nyugdíjba kerültem , egyre jobban elővett ezen érzés és amikor már a könyvek kevésnek bizonyultak, akkor talált rám az internet és lázasan vetettem magam ezen témakörök böngészésére !
    Elnézést kérek , de kevéske kis bemutatkozásom (talán) már nagyon aktuálissá is vált , de azért itt teszem e pár mondatot , mert az utóbbi napokban majdhogy nem mindegyik felkínált témára kattintva , kiírja a gép, hogy “blokkolva”! Sok esetben sokat kínlódok vele , mire a lényeghez jutok ! Olyan is volt, hogy egy teljes anyagot írtam a “PIRAMISOK” címszó által felkínált anyaghoz és éppen amikorra végére jutottam volna (mintegy másfél sor hiányzott csak) ,- akkor kidobott a gép nyitó oldalára , s azóta is az jár a fejembe , hogyan s mikor is próbálkozzam vele újfent ! Elnézést kérek és HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM a lehetőséget ! Én sem pénzre, sem hatalomra, sem sikerre nem vágyom, csupán ÖNMAGAM megértését kutatom ! Hálás Köszönetem !

Vélemény, hozzászólás?

Kérjükjelentkezz be hogy megírhasd véleményed!

FEL